Sanayi bölgesi için imar planlaması yapılıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) önderliğinde kurulacak olan KOBİ Organize Sanayi Bölgesi'nin yerinde imar planlaması yapılmaya başlandı.

Sanayi bölgesi için imar planlaması yapılıyor
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi ile Evren Sanayi Sitesi arasında bulan arazinin düzenlenmesi için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden, Şanlıurfa Belediyesinden ve İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan heyet 7 bin dönümlük hazine arazisindeki incelemelerini gerçekleştirdi. Arazideki incelemelerde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan da hazır bulundu.
ŞUTSO Başkanı Ertekin, hazine arazilerinin kimi vatandaşların kendi malı gibi kullanmaya başlayıp sonra da kendi mülkü olduğunu iddia edip devletle mahkemeleşmesinin önüne geçilmesi noktasında KOBİ Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı alanın imar planlamasının yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Ertekin, imar planının şekil aldığı şu günlerde bile bazı vatandaşların 7 bin dönümlük hazine arazinin sağında solunda ağaç ekmeye başladıklarını fark ettiklerini ifade etti.
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Evren Sanayi sitesi arasındaki 7 bin dönümlük arazinin tamamın sanayi bölgesi olarak ilan edilmesinin önemli olacağını aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin, daha sonra farklı tasarruflarda bulunması gerekirse günün şartlarına göre buna müsaade edilebileceğini anlattı. Arazide imar planı hazırlayan heyetle arazinin haritası üzerinde fikir alış verişinde bulunan ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, KOBİ Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 bin metresinin kapalı, 1 metre karesinin de açık alan olarak kurulacağını belirttiler.
ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, KOBİ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki incelemelerinin ardından kurulmaya başlayan Gıda İmalatçıları Sanayi Sitesine geçti. 130 Gıda İmalathanesinin kurulması için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan, tesisler faaliyete geçtiğinde burada bin kişinin istihdam edilmesini beklediklerini dile getirdiler.