Rojin'den Serdar Turgut'a suç duyrusu

Rojin,Akşam Gazetesi Yazarı Serdar Turgut'un 'Keşke Terörist olsam Rojin de seks kölem olsa' şeklinde kaleme aldığı yazı sebebiyle Turgut hakkında mahkemeye suç duyrusunda bulundu.

Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut, 24 Ekim 2009’da “PKK Teröristi Olmadığıma Pişmanım” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Turgut yazısında PKK militanı olduğunu hayal ederek dağda seks partileri olduğunu, hoşlanabileceği hiçbir kadın PKK’lı görmediğini bu yüzden de şehre inerek Rojin’i dağa kaldırıp seks kölesi haline getireceğini yazdı.

HAKARETE UĞRADIM

Yazının yayınlanmasından sonra ünlü sanatçı Rojin kendisine hakaret edildiğini belirterek savcılığa suç duyurusundabulundu. Dün avukatıyla birlikte Bakırköy Adalet Sarayı’na gelen Rojin, savcılığa verdiği şikâyet dilekçesinde, Serdar Turgut’un “cinsel taciz” ve “basın yoluyla hakaret” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Rojin ayrıca Turgut hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat talebinde
de bulundu. Rojin dilekçesinde “Serdar Turgut, kaleme aldığı yazısında devletin silah bırakmaları cazip hale getirecek önlemleriyle dalga geçmektedir ve bu çirkin amaç için adımı da aynı çirkinlikte kullanmıştır” ifadelerine yer verdi.

AHLAKSIZ İFADELERLE IRK AYRIMI YAPIYOR

Yazının siteden kaldırılmasını talep eden Rojin, dilekçesinde, “Serdar Turgut çirkin ifadelerle aleyhimde yazdığı ahlaksız çirkin ifadelerle ırk ayrımı yapmıştır. Hem Kürt kökenli olduğum için aşağılandım, kadın olduğum içinse cinsel istismara maruz kaldım” dedi. Soruşturma sonunda dava açılırsa Serdar Turgut, “cinsel taciz” ve “basın yoluyla hakaret” suçlarından 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak.