MHP'li vekil Ermeni açılımına tepkili

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, hükümetin Ermeni açılımına destek verdiğini açıklayan işadamı Rona Yırcalı'ya sert tepki gösterdi. Bulut, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) üyelerine seslenerek, 'Eğer siz de aynı görüşte değilseniz sayın Yırcalı'yı dinlenmeye alın. Yeni fabrikalar, yeni işyerleri açsın. Onun i

MHP'li vekil Ermeni açılımına tepkili
EVE DEĞİL KANDİL'E DÖNDÜLER
MHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Ahmet Duran Bulut, partisinin Balıkesir il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Beraberinde MHP İl Başkanı Mehmet Duran ve MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın olduğu halde, gazetecilere güncel konularla ilgili görüş ve düşüncelerini açıklayan Ahmet Duran Bulut, konuşmasının ilk bölümünde hükümetin açılım politikasını eleştirdi. Ülkenin iyi yönetilmediğini ve bunun suni gündemlerle bilinçli bir şekilde gizlenmeye çalışıldığını ileri süren Bulut, Kürt açılımının gerginliğe yol açtığını, ülkenin birlik ve bütünlüğünün endişe verir noktaya geldiğini söyledi. Hükümetin çıkardığı, "Eve Dönüş Yasası"na da tepki gösteren Bulut, "Durup dururken eve dönüş yasası diye bir yasa çıkarmıştır. Teröristler bin bir fedakarlıklarla, güvenlik güçlerimizin büyük gayret ve çalışmalarıyla dağlardan, ovalardan yakalanıp adalete teslim edilmiş ve mahkum edilmişlerdir. Bunları, çıkardıkları eve dönüş yasası ile eve değil Kandil'e gönderdiler. Akabinde TCK'da değişiklik yaptılar, 2 yıla kadar mahkumiyet gerektiren suçlardan tutuklamayı kaldırdılar. İnsanları kendi haklarını kendilerine arama, cezalarını kendilerinin vermesi yolunu açtılar. Gasp, yankesicilik gibi asayişsizlik had safhaya geldi. Ülkenin her tarafı böyle, büyük metropollerde daha şiddetli hale geldi. Her köşe başında birer mafya, yer tutmuş. Arabanı bırakacaksın, bıraksan da bırakmasan da diyetini, cezasını ödeyeceksin. Para vermezsen arabanı çiziyorlar, direnirsen arabanı yakıyorlar ve kimseyi bulamıyorsun. Aracını güpe gündüz yakıyorlar, soyuyorlar, gözünün önünde aracını kaçırıyorlar ve aracını bulamıyorsun. İnsanları tehdit ediyorlar, sokak ortasında kaçırıp fidye istiyorlar. Türkiye'de asayişin bu noktaya getirilişinin tek sebebi hükümettir. Türklüğe hakareti suç olmaktan çıkartmıştır. Bu millet bu partiye oy verirken koalisyonsuz bir hükümet olsun, inançlı kadrolardan oluşsun, ülkesine bağlı olsun, emperyalistlerin, çok uluslu güçlerin emriyle değil, Türk milletinin iradesiyle hareket etsin diyerek bunlara oy verdi" dedi.

"BAĞIRMAYALIM DA NE YAPALIM?"
MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, hafta sonu bazı açılış ve törenlere katılmak için geldiği Balıkesir'de, AK Parti binasındaki ziyaretinde, muhalefet partilerinin bağırıp çağırmaktan başka bir şey yapmadığı şeklindeki açıklamasına da cevap verdi. Ekonominin iyi yönetilmediğini, ilgili bakanların ekonomiden anlamadığını söyleyen Bulut, "Türkiye kendi kendine yeten dünyada nadir ülkelerden biriydi. Eğer gideriniz gelirinizden fazlaysa batıyorsunuz demektir. Bunlar her gün Türkiye'yi batırdılar. Üretimi değil, ithalata dayalı bir ekonomiyi tercih ettiler. Kendi insanlarına işyeri açmak yerine başka ülkelerin insanlarının fabrikalarına işçi buldular, onların ürünlerini alarak onların üretimini artırdılar. Birazcık ekonomi bilen, birazcık ev yönetimi, iş yönetiminden anlayan bir insanın bu kadar ciddi beyni olması gerekiyor, bunlar maalesef beyinsizler. Bunlarda bu anlamda Türkiye'yi yönetmek gibi bir bilgi, beceri, irade yok. Cari açığın bu noktaya gelmesi, ekonominin iflas sinyalleri vermesinin tek sebebi bu kötü ekonomi yönetimidir. Ekonomi bakanlarına bakın, bir ekonomiye bakıyor adam bir dışişlerine bakıyor. Bu anlamda, işin ehli olmayan, ayakları baş, başları ayak yapan bu yanlış AKP yönetimi ülkeyi bilerek ve isteyerek bugünlere getirdi. Hukuk ayaklar altına alınmış, mahkemeye gidin, bir haksızlığa uğrayın, dava açın size 3 ay sonraya gün verirler. Adam dışarıdan geliyor, hududa kadar eli silahlı, üzerinde PKK kıyafeti, terörist ben PKK'lıyım diyor, pişman değilim diyor. Devletin savcısı da serbestsin diyor. Var mı böyle bir adalet? Ondan sonra diyor ki şehrimize gelen Sanayi Bakanı, 'muhalefet bağırıyor'. Bu adaletsizliğe, bu haksızlığa bağırmayıp ne yapsın? Evladını bu toprak için veren o şehitlerin, gazilerin haklarını kim korusun, kim savunsun? Yarın çocuklarınızı, oğullarınızı askere göndereceksiniz, öyle mi dönmelerini istersiniz? Oğullarını kaybeden anaların, babaların yüreklerinin sesini duymayacak mısınız, onların çığlıklarına kulaklarınızı mı tıkayacaksınız? Nasıl bağırmayacaksın, insan değil misiniz? Siz duymuyor musunuz, o acıyı yaşamıyor musunuz? Sanki kahramanmış gibi karşılanıyorlar. İçişleri Bakanı'nın müsteşarı orada karşılama törenine gidiyor. DTP''ye abartmayın bu karşılamayı diyorlar. Bu partiye oy veren insanlar bu vebale ortaksınız, bu günaha ortaksınız. Sanayi ve Ticaret Bakanı şehrimize bir fabrikanın açılışına geliyor. Biz misafirperver bir milletiz. Açılış yapmışsın, fabrikayı açana da teşekkür ediyorum. Bu şehre bir baca dikene teşekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyoruz. Ama sen gelip orada Balıkesir'de bu Kuva-yi Milliye topraklarında yaptığın bunca yanlış işlere karşı tepkisini ortaya koyan muhalefete, 'bağırıyorlar, çağırıyorlar' diye Balıkesir'e şikayet etme, yanlış yaparsın" dedi.

YIRCALI'YA ERMENİ TEPKİSİ
MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, aynı zamanda BSO Meclis Başkanı olan DEİK Başkanı Rona Yırcalı'ya, hükümetin Ermeni açılımı politikasını desteklediği yönündeki açıklamalarına da tepki gösterdi. "Bizi vız noktasına getirmesinler" diyen Ahmet Duran Bulut, Yırcalı'ya, "Senin işin siyaset yapmak değil, git fabrika aç" diye sert çıktı. MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, ""Sanayi Odası başkanı sayın Rona Yırcalı, adam sanayici, çıkmış orada konuşma yapıyor, 'biz hükümetin Ermeni açılımını destekliyoruz' diyor. Sevsinler seni, sayın Yırcalı. Ermenistan Devlet Başkanı bilmiyorsan öğren. Dün Hocalıda, Karabağ'da, Ermenileri katleden, Ermeni çocukların gözlerine süngüyü sokarak canlı canlı gözlerini delen, hamile kadınların karınlarını deşen o birliğin komutanı, eli kanlı katil. Onun elini sıkamazsın, onunla ilgili olan bir açılımı desteleyemezsin. Seni ayıplıyorum, kınıyorum. Balıkesir'in sanayicilerine, bu odanın değerli üyelerine soruyorum. Siz de o görüşte misiniz? Değilseniz sayın Yırcalı'yı dinlenmeye ayırın, o yeni fabrikalar açsın, yeni işyerleri açsın. Onun işi siyaset değil. AKP'ye ve arkasındaki güçlerinin sözcüsü değil bu ilde. Öyle bir açılımı istemiyoruz, öyle bir açılımı Balıkesirliler olarak biz ayıplıyoruz, kınıyoruz. Bu davranışından dolayı o kurumun başındaki oda başkanını protesto ediyoruz. Her sabrın bir sınırı var, her insanın dayanma noktası var. Bizi vız noktasına getirmesinler, bizi çileden çıkartmasınlar. Ülkenin geçtiği bu yollarda tehdit ve tehlikelere karşı toplumun dikkatini çekmekle görevli olan sadece Milliyetçi Hareket değil, herkes elini taşın altına soksun. Değerli halkımızın MHP'ye güvenmeye devam etmelerini, bizlerle birlikte bu kulvar mücadelesinde yanımızda yer almalarını istiyoruz. Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır. Herkesi titremeye kendine dönmeye davet ediyoruz" dedi.

SANAYİ ODASI'NIN PROTOKOL SAYGISIZLIĞI
Balıkesir Sanayi Odası'nın hafta sonu düzenlediği ödül töreniyle ilgili davette şehrin belediye başkanına vali ve bakan ile aynı masada olması gerekirken siyasi parti ayrımı yapılıp Belediye Başkanının başka bir masada oturtulmasından dolayı Balıkesir Sanayi Odası'nı kınayan milletvekili Ahmet Duran Bulut, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. BSO'nun siyasi baskı altında hareket ederek MHP'yi hazmedemediğini belirten Bulut, "Balıkesirli sanayiciler kahraman insanlardır, ellerini taşın altına koymuşlar Balıkesir'in sanayisinin kalkınması için alın teri döküyorlar, risk alıyorlar. Törende ödül alanların mutluluğunu paylaşalım istedim. Salonda bir masa hazırlamışlar, ben masaya oturdum. Benim oturduğum, milletvekillerinin, valinin oturduğu masa, bakanın oturduğu masa protokol masası. O masada Belediye Başkanıma yer vermemişler. İsimler koymuşlar çünkü insanlar yüzsüz değil ki illa buraya oturacağım diyemez. Biz yer sevdalısı insanlar değiliz, ama Balıkesirlinin iradesiyle seçilerek Balıkesir'in emini olmuş, Balıkesir'de temsil makamına gelmiş belediye başkanım MHP'li diye hazımsızlık gösterenleri ayıplıyorum, kınıyorum. Bu onlara değil, Balıkesirliye yapılan saygısızlıktır. Hazmedeceksiniz, bugün Balıkesir'de yarın Türkiye'de Milliyetçi Hareketin iktidarını hazmedeceksiniz. İki ileri bir geri dansınıza alıştık. İmam Hatiplerde alıştı, başörtüsünde alıştı, siz hep böyle. Bu dans özelliğiniz, genlerinizde var sizin bu. Adam gibi dediğiniz yolda gidemiyorsunuz ki, daldan dala siyaset yapıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz Suriye ile giriyorsunuz, öbür tarafta Kürt açılımı, öbür tarafta Ermeni açılımı, öbür tarafta tavuk gribi, kuş gribi, Domuz gribi. Milleti allak bullak ediyorsunuz. Nasıl devlet yönetimi bu? Herkes infial halinde, okulların önü ana baba günü, herkes çocuklarını bekliyor. İnsanları bu kadar endişeye sevk etmeye ne hakkınız var? İşte Sanayi Odası'nın hazırlamış olduğu böyle bir törende, benim partimin il başkanına davet ediyorsun madem adam gibi yer vereceksin. Hak ettiği yeri vereceksin, belediye başkanına, milletvekiline, temsilcine davet ettiğin insanlara layık olduğu yeri vereceksin" diyerek ödül törenindeki protokol krizinin kasıtlı olduğunu ileri sürdü. MHP İl Başkanı Mehmet Duran, BSO'nun töreninde Belediye Başkanı İsmail Ok'a yapılan saygısızlığı protesto için salonu terk ettiğini söyledi.