Manisa'da domuz gribi alarmı

Manisa'nın Salihli ilçesinde domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü sırada fenalaşan bir genç, sevk edildiği Manisa'da yoğun güvenlik tedbirleri altında özel odaya alındı.

Edinilen bilgilere göre, dün İstanbul'dan memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gelen Yusuf Demirtaş (28) isimli üniversite öğrencisi genç, bu sabah fenalaşarak Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Grip belirtileri tespit edilen gencin H1N1 virüsü taşıyor olabileceği ihtimali üzerine sağlık görevlileri maske kullandı. Akşam saatlerinde durumu ciddileşen Yusuf D., özel donanımlı ambulansla doktor nezaretinde Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Nakil öncesi Manisa Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli sağlık personeli ve güvenlik görevlilerine maskeler dağıtıldı. Bir süre sonra hastaneye ulaştırılan Yusuf D., önceden hazırlanan özel odaya alınarak tedavisine başlandı. Bu arada, tüm güvenlik tedbirlerine rağmen bazı hastaların acil serviste maskesiz dolaşması dikkat çekti. Hastaneye getirilen acil vakalar ise Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, hastanın İstanbul'da H1N1 virüsü taşıdığı tespit edilen bir kişiyle teması olduğuna dikkat çekerek, Yusuf D.'nin de aynı virüsü taşıyor olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Dr. Tay, "Salihli Devlet Hastanesi'ndeki imkanların sınırlı olması sebebiyle hasta Manisa'ya sevk edildi. Bir süre özel odada gözetim altında tutularak tedavisi yapılacak. Şu an itibariyle görülen belirtiler H1N1 virüsünün neden olduğu belirtilerle aynı. Hasta solunum sıkıntısı çekiyor. Kesin bir sonuç alabilmek için hastadan numune alındı. İki gün sonra sonuçları elimize ulaşacak. Ancak pozitif çıkması muhtemel. Bu nedenle gereken tüm müdahale şu an itibariyle yapılmaktadır" dedi. Tay ayrıca Salihli'de 3 kişinin daha domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığını fakat testlerin negatif çıktığını sözlerine ekledi.

İŞTE HABERİN VİDEOSU