GKV, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'i ağırladı

Atatürk'ün silah arkadaşı, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in en küçük kızı Timsal Karabekir, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında inceleme yaparak GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret etti.

GKV, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir'i ağırladı
Atatürk'ün silah arkadaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in en küçük kızı Timsal Karabekir, bir program için geldiği Gaziantep'te GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u makamında ziyaret etti. Ersoy'dan Gaziantep hakkında bilgiler alan Karabekir, GKV'li öğrencilere yönelik bir de söyleşi yaptı. Karabekir'in söyleşisine GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr Atanur Vergili, GKV Liseleri Müdürü Fevzi Beşe, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ve öğrenciler katıldı.
Duygulu anların yaşandığı söyleşide Timsal Karabekir, babasının savaş anılarını anlattı. Karabekir, "Atatürk'ün Samsun'a çıkıp milli mücadeleyi başlatması Türk ulusu için yeniden bir varoluştur. Babam Kazım Karabekir ulusal kurtuluş mücadelesinde Atatürk'e destek vermiş daha sonraki dönemlerde de hep yanında yer almıştır” dedi.
Sözde Ermeni soykırımının yalanlarla dolu bir senaryo olduğunu ifade eden Karabekir, şunları kaydetti:
"Türkler değil Ermeniler katliam yaptı, bulunan toplu mezarlarda öldürülmüş Türklere ait kalıntılar bulundu. Neden bunlar gündeme getirilmiyor. Ermenilerin bize özür borcu var, bizim onlara değil.”
Babasına ait çeşitli tarihi belgelerle Cumhuriyet'in kuruluşunu anlatan Karabekir, “Laik çağdaş Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti varlığını sonsuza kadar sürdürmeli, vatanı için şehit düşenlerin anısına kutsal bildiği değerlerden taviz vermemelidir” diye konuştu.
GKV'li öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Karabekir, soruları büyük bir dikkatle yanıtlayarak “Gaziantep Kolej Vakfı öğrencilerini yakından tanıdıktan sonra gelecekle ilgili kaygılarım silindi. Türk ulusu gelecekte emin ellerde olacaktır. Bu kurumu bu günlere getiren GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'u yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.