Audi A5 Coupe tasarımıyla oscar aldı

German Design Council tarafından '2010 Tasarım Ödülü'ne layık görülen araç Audi A5 Coupe oldu.

Audi A5 Coupe tasarımıyla oscar aldı

A5 Coupe, 23 rakibini geride bırakarak, ‘2010 Tasarım Ödülü’nü almaya hak kazandı. Audi A4 Avant, Audi A3 ve Audi A2 ile daha önce de bu tasarım ödülünü alan Audi, ödülü 4. kez alma başarısı gösterdi. Ödül, Audi markasının tasarımdaki mükemmelliğini bir kez daha onaylıyor.

The Audi A5 Coupe, geleneksel klasik iki kapı sport coupe tasarımını, Audi’nin ilerici tasarım dilinin tüm unsurlarıyla birleştirerek, daha güçlü ve cesurca sergiliyor. Sportifliği ve şıklığın muhteşem bir örneği olan A5, uzun yolculuklarda sıra dışı sürüş dinamiği ve mükemmel bir konfor sunuyor.

A5 Coupe, tüm dünyada pazara sunulduğu Haziran 2007 tarihinden Eylül 2009’a kadar 112 bin adetlik bir satış rakamına ulaştı. Türkiye’de lansmanı Kasım 2007’de yapılan A5’in Eylül 2009’a kadarki satışı ise 443 adet. Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından atanan jüri üyeleri, otomotiv endüstrisinde, üniversitelerin ilgili bölümlerinde, medyada ve tasarım alanlarında çalışan uzmanlardan oluşuyor.

Almanya’nın en prestijli ödüllerinden biri olan ve Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Tasarım Ödülleri’ 1969 yılından bu yana düzenleniyor. 1992 yılına kadar iki yılda bir düzenlenen ve farklı isimlerle verilen ödül, 2006 yılından bu yana her yıl ve ‘Tasarım Ödülleri’ altında gerçekleştiriliyor.