Arınç 'Yorumu halka bırakıyorum' dedi

UDÜS Uluslararası Forumu'na katılmak için Fas'a giden Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada , Genelkurmay Başkanlığı'nın ıslak imza ile ilgili 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' konusunda yaptığı duyurunun kendi açıklaması ile ilgisi olmadığını belirterek, 'Yorumu halka bırakıyorum' dedi.

Arınç 'Yorumu halka bırakıyorum' dedi
Arınç, THY'nin tarifeli uçağıyla Fas'ın başkenti Rabat'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Rabat'ta Kudüs Forumu topluluğunun düzenlediği uluslararası toplantıya Türkiye'yi temsil etmek üzere görevlendirildiğini belirterek, "Toplantıda, Kudüs sorunu ele alınacak. Kudüs, son yaşanan olaylar itibarıyla enine boyuna görüşülecek. 18 ülke katılıyor.

Ben de Türkiye adına bu konuda bir tebliğ sunacağım, tartışmalara katılacağım" dedi.Bülent Arınç, bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanlığı, sizin açıklamanızın ardından bir açıklama yaptı, bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "Benim açıklamamla ilgisi yoktu. Ben yorumu halka bırakıyorum" dedi. Arınç ve beraberindekiler 30 Ekim Cuma günü Türkiye'ye dönecek.