Yeni kredi paketi hakkında bilgi verildi

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada esnaf ve sanatkarlara yeni kredi paketinin sunulduğu belirtildi.

Yeni kredi paketi hakkında bilgi verildi
Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı adına yaptığı yazılı açıklamada esnaf ve sanatkarlara yönelik verilecek yeni kredi paketi hakkında bilgi verdi.
Global krizin etkilerini gidermek ve ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan Esnaf ve Sanatkarlara tüm KOBİ’lere yönelik olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı
Sayın Nihat Ergün’ün, KOSGEB’in Yeni Kredi Destek Paketi uygulamaya geçtiğini söyleyen Öztürk, “Esnaf – Sanatkarlar ve girişimcilerin bu yeni kredi paketinden bu yılın sonuna kadar yararlanarak ekonomik sorunlarına çözüm getirebilecekler. Esnaf ve Sanatkarlarımızla girişimcilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek ve yeniden istikrarlı ortama kavuşmaları için yeni Kredi Destek Paketi’nden bölgemizdekilerin de yararlanacaklarına inanıyoruz. KOSGEB’in Yeni Kredi Destek Paketi’ne göre, 100 bin işletmeye 2,5 Milyar TL kredi veriliyor. Kredilendirmede ilk 3 ay ödemesiz ve 15 ay süreli. İşletme başına kredi üst limiti 25 bin TL. Kadın girişimcilere ise üst limit 30 bin TL olarak belirlendi. Kredi faizinin %75’i KOSGEB, %25’ide krediyi kullanan tarafından ödeniyor” dedi.
Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk, “Sel felaketi nedeniyle iş yerleri zarar gören Çaycuma ve Gökçebey İlçelerimizdeki faaliyetleri aksayan, bunu da ilgili resmi makamlardan belgeleyen kuruluşlar Acil Destek Kredisi’nden yararlanılabilecekler. KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı olan işletmelere üst limiti 100 bin TL’ye kadar ilk 6 ay ödemesiz 24 ay vadeli kredi kullanabilecekler. Bu kredinin faizinin tamamını KOSGEB ödüyor. Bu krediden yararlanmak için KOBİ olma zorunluluğu da aranmayacak. Teminat sıkıntısı yaşayan KOBİ'ler için Kredi Garanti Fonu'ndan % 50 indirimli olarak yararlanıyor. Kredi Faiz Desteği Programlarından yararlanacakların KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmaları gerekiyor. KOSGEB’in yeni Kredi Paketi’ne başvuracaklar Kasım ayından itibaren kredilerden faydalanabilecekler” dedi.