Sökeli veliler baz istasyonuna tepkili

Söke'de Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu yanında bulunan bir binanın çatısına yerleştirilen baz istasyonu velileri sokağa döktü.

Sökeli veliler baz istasyonuna tepkili
Bir süre önce okula yirmi metre mesafede bulunan binanın çatısına kurulan güneş enerjisi kamuflajlı baz istasyonu için 80 imza toplayıp İlçe Kaymakamlığına ve Söke Belediyesi’ne başvuran veliler şimdi de baz istasyonunun kaldırılması için mahkemeye gidiyor.
Okulda çocukları öğrenim gören veliler baz istasyonu kaldırılmazsa çocuklarını okula göndermeme eylemi dahi yapabileceklerini söylüyorlar. Tepkinin dile geldiği toplantıda Çeltikçi Mahalle Muhtarlığı, Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu Aile Birliği, Eğitim-Sen Söke Şubesi, Alevi Kültür Derneği ve Mahalle sakinlerince kaleme alınan ortak basın açıklamasını okudu. Söke ÇYDD Başkanı ve CHP’li Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal yaptığı açıklamada baz istasyonlarının insan sağlığına olan zararlarının tartışmaya yol açmayacak netlikte bilimsel olarak ortaya konulmakta olduğunu söyleyerek; “Baz istasyonlarının insanları psikolojik ve fiziksel yönlerden olumsuz etkilerini hatta ölümcül sonuçlara yol açan hastalıklara neden olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Gerek bizlerin gerekse baz istasyonuyla arasında sadece bir cadde bulunan Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulunda öğrenim gören çocuklarımızın sağlıklı yaşam haklarının korunmasını istiyoruz. Bu isteğimizi gerçekleştirmek aynı zamanda devletin anayasal görevi olduğunu düşünmekteyiz” dedi.
İncedal, Bugüne kadar yapılan başvuruların sonuçlanmadığını sözlerine ekleyerek; “Demokrasiye inanmış ve hukuk devletinin bu ülkede yürürlükte olduğunu görmek isteyen bizler, insanın en doğal haklarından olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını gerçekleştirmek için hukuki yollara başvuracağız” diye konuştu.
Öte yandan bazı veliler baz istasyonunun sökülmemesi halinde çocuklarını okula göndermeyerek tepki göstereceklerini söylediler.