Gaziantep'te sağlık konulu konferans

Gaziantep'te obezite, diyabet ve kanser konuları ile ilgili konferans verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Türkiye Diyetisyenler Derneği Gaziantep Temsilciliği işbirliği ile obezite, diyabet ve kanser konuları Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen bir konferansla katılımcılara anlatıldı.
Konferansa, Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof Dr. Yasemin Beyhan, Türkiye Diyetisyenler Derneği Gaziantep Temsilcisi Ufuk Ayşe Kepkep'in yanı sıra çok sayıda diyetisyen uzmanı ve vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Ayşe Baysal, Prof Dr. Emel Alphan katıldı.
Konuşmacı Prof. Dr. Ayşe Baysal, her gün meyve ve sebzenin tüketimindeki önemine değinerek, "Sağlıklı beslenmede besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi çok önemlidir. Olabildiğince kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çünkü kızartılan gıdanın besini değeri azalır. Pişirmeler genelde kapalı tencere veya kapalı fırında yapılmalıdır. Yemeklere az tuz bol soğan, sarımsak ve nane gibi sebzeler eklenebilir. Et konulan yemeğe kesinlikle yağ konulmaması gerekmektedir. Tahıs, sebze, baklagil yemeklerine 1 porsiyona 1
kaşık yağ eklenmelidir. Sebze ve salata hazırlandıktan ve pişirildikten sonra bekletilmez ve pişirme suları dökülmez" dedi.
Türkiye Diyetisyenler Derneği Gaziantep Temsilcisi Ufuk Ayşe Kepkep, özellikle obezite, diyabet konusunda halkı bilgilendirmek istediklerini ifade ederek, bu organizasyonu yaptıklarını söyledi.