Elektrik trafosu dert duvarı oldu

Gümüşhane şehir merkezinde bazı trafo binalarının duvarlarının kendini bilmez kişiler tarafından karalama tahtası haline getirilmesi ve müstehcen kelimelerin yazılması vatandaşların tepkisini topluyor.

Elektrik trafosu dert duvarı oldu
Yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü Aydın Doğan Caddesi Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonunun karşısında bulunan elektrik trafo binasının üzerindeki yazıların görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu şekildeki trafo binalarının yeniden boyanmasını talep ediyorlar. Geçtiğimiz yıllarda da konunun Gümüşhane kamuoyunda gündeme geldiğini fakat aradan geçen bunca zamana rağmen ne Çoruh EDAŞ nede başka bir kurumdan yetkilinin bu rezalet görüntüyü gidermediğini ifade eden mahalle sakinleri, trafonun en kısa zamanda boyatılmasını yada kaplanmasını talep ettiler.
Vatandaşlar, daha önceki yıllarda da bazı trafo binalarında aynı durumla karşılaşıldığını fakat bunların ya Gümüşhane'yi simgeleyen resimlerle boyandığını yada PVC kaplanarak korunduğunu hatırlatarak, bu tip binaların kamunun ortak malı olduğunu ve herkesin koruması gerektiğini de vurguladılar.