Birecik'te çalışmalar hız kesmiyor

Şanlıurfa'nın Birecik Barajı Fıstık alanında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolle 2016 yılına kadar Birecik İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği'ne devredilen alanı ziyaret etti. Birecik Barajı Kamulaştırma alanı dışında kalan kısımda yapılan bakım, hasat ve ağaçlandırma çalışmaları sonunda 15 bin olan ağaç sayısı yeni dikilen 67 bin fıstık fidanı ve 2 bin meyve fidanı ile arttırıldı. Ziraat Mühendisi Musa Azgın'dan devam ettirilen budama ve sürüm çalışmaları ile
ilgili bilgi alan Balcı, ağaç dikimi yapılabilecek boş alanları da gezerek bu alanların değerlendirilmesi konusunda talimat verdi.
Önümüzdeki günlerde boş bulunan alanlara 10 bin yeni fıstık fidanı dikileceğini belirten Kaymakam Balcı, bu sayede toplam ağaç sayısının yaklaşık 35 bini bulacağını söyledi. Bu alandan elde edilecek kamusal gelirlerle Birecik İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı faaliyetlerine destek verileceğini ifade eden Kaymakam Balcı, "Bu sayede ilçemizin okul, cami, sağlık ocağı, yol ve birçok projeye gelir sağlanacak. Ağaçlandırma, bakım ve hasat işlemlerinde toplam 11 işçimiz çalışıyor.
Vatandaşlarımızın bu sayede belirli bir gelir ve meslek sahibi oldular. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.