Aydın'da alarm verildi

Ülke genelinde yeniden baş gösteren ve Ankara'da bir vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan domuz gribine karşı Aydın'da Belediye tarafından okullarda ilaçlama işlemleri yapılıyor. Okulların bahçeleri ile birlikte santim santim ilaçlanması, hem öğretmenler hem de veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’daki okullarda ortaya çıkan domuz gribi vakalarından sonra Aydın Belediyesi il merkezindeki okulların yanı sıra toplu yaşam mahallerinde dezenfekte çalışması başlattı. İl genelinde herhangi bir vakanın olmadığını belirten yetkililer ilaçlama işleminin tamamen tedbir amaçlı yapıldığını belirttiler. Aydın Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 12 ekip, okullara giderek eldiven ve maske takıp ilaçlama işlemlerini sürdürüyor.
Geçtiğimiz haftalarda domuz gribine karşı vatandaşların bilinçlenmesi için yaklaşık 50 bin adet bastırılan broşürler kapı kapı dağıtıldı.
Aydın Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlisi Hüseyin Gezginoğlu, “İlaçlama ekibi olarak Aydındaki tüm okullarda domuz gribine önlem amaçlı dezenfekte ilaçlaması yapıyoruz” dedi.
İlaçlama yapılan okullardan Yahya Kemal Beyatlı İlköğrteim Okulu Müdür Ahmet Hünük aldığı bu önemli tedbirden dolayı Aydın Belediyesi’ne teşekkür ederek “Yaşanan vakalardan snra Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusuna gerekli tedbirleri aldık. Özellikle çocukların elleriyle temas ettiği elektrik düğmeleri, merdiven korkuluğu demirleri, kapı kolları ve tuvaletlerde dezenfekte yaptık. Tuvaletlerde sıvı sabun bulunduruyoruz. Öğrencilerimizin de birbirleriyle yakın temas etmemelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Alınan önlemleri memnuniyetle karşıladıklarını belirte öğrenci velileri de, çalışmalarından dolayı hm okul idaresine hem de Aydın Belediyesi’ne teşekkür ettiler.