Özal'ın villasını soyanlar adliyede

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın evini soyan hırsızlık şebekesi, polis tarafından çökertildi.

Gözaltına alınan 11 zanlı bugün adliyeye sevk edilirken, 257 parçadan oluşan ziynet eşyası da polis tarafından Semra Özal'a teslim edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın Sarıyer'de bulunan villasından çalınan ziynet eşyaları ile ilgili olarak Bahçelievler, Bağcılar, Esenyurt, Çanakkale ve Şanlıurfa'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda biri kadın 11 zanlıyı gözaltına aldı.

Zanlıların emniyette yapılan sorgusunda hırsızlık için girdikleri evin Semra Özal'ın evi olduğunu bilmediklerini ancak fotoğraflardan anladıklarını söyledikleri ifade edildi.

Camda rastlanan bir parmak izi ve bir araba plakasından yola çıkan Asayiş Şube ekipleri, Mete S.'yi söz konusu otomobil ile birlikte Yenibosna'da gözaltına aldı. Mete S.'nin sorgusu doğrultusunda yapılan operasyonlarda da Sercan G., Kulbettin K., Bülent G., Aslan G., Seyithan K., Şevket İ, Tekin S., İsmet G., Gülcihan A. ve Süleyman Ç. gözaltına alındı.

Çete lideri Metin S.'nin çaldıkları ziynet eşyalarını elden çıkaramayacağını anlayınca Şanlıurfa'daki bir arkadaşının evine giderek toprağa gömdüğü ancak parasız kaldığı için tahrip ettiği 8 ziynet eşyasını hurda parasına Fatih'te bir kuyumcuya sattığı öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 zanlı bu sabah adliyeye sevk edilirken, gömülü olduğu yerden çıkarılan 257 parça ziynet eşyası da Semra Özal'a teslim edildi.