Ortaca'da seçim heyecanı

Ortaca Anadolu Lisesi Aile birliği olağan genel kurulu Cumhuriyet Mahallesi Düğün Salonu'nda yapıldı. Eski Başkan Sadık Gün ve ekibi adaylıklarını koymayınca, yapılan seçimde yeni yönetim kurulu seçildi.

Çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı Olağan Genel Kurul Kongresi; saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinden sonra, divan başkanlığı oluşturuldu. Divan Başkanlığına, Mevlüt Durak; katipliklerini ise Medet Tuncay ile Adem Varol oy birliği ile seçildi.
Okul Aile Birliğinin ve Denetleme Kurulunun okunan raporları oy birliği ile kabul edildi.
Okul aile birliği olağan Genel Kongresi’nde Eski Başkan Sadık Gün; kısa bir konuşma yaptıktan sonra, aile birliği olarak çok güzel şeyler yaptıklarını, bundan sonra seçilecek yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.
Genel kurulda konuşan Okul Müdürü Muammer Erdem, “Okulumuz 5. Eğitim öğretim yılına başlamıştır. Geçen yıl ilk mezunlarımızı verdik. Okulumuzun başarısı yapılan sınavlarda gösterdikleri başarılarla ölçülüyor. 52 öğrencimiz mezun olurken, bunlardan 29’u değişik üniversitelere girdiler. Okulumuzun başarı oranı yüzde 60 civarındadır. Bu başarı bizleri tatmin etmeyip, daha çok başarılı olmalarını sağlamak için okul öğretmenlerimiz ellerinden gelen tüm gayrete göstermektedirler. Okulumuz yeterli binaya sahip olmamasına rağmen, başarılı faaliyetlerde bulundu. Bunlardan en önemlisi Okulumuz tiyatro bölümü Antalya’da düzenlenen tiyatro festivaline katılmış, 7 ödül alarak Ortaca’ya dönmüşlerdir. Bunun yanında okulumuzun öğretmen kadrosu tamdır” dedi.
Yapılan aile birliği seçiminde; Mevlüt Durak, Harun Ekiz, Ayşe Demirel, Yeliz Köse, Gülsüm Gürkan, Ramazan Kuyucak, Tülin Eronat, Emin Şahin, Ayfer Var, Ahmet Kömürcü ve Seyhan Güngör seçilirken, Denetleme Kurulunu da Mehmet Tuncay, Servet Demirel, Göngör Gün ve Sabri Çelik getirildi.