Konak Belediyesi 'Sivil Toplum İletişim Birimi' kurdu

Konak Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları (SKT) ile sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak amacıyla STK İletişim Birimi kuruldu.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, yeni oluşturulan birimin, İzmir’deki ve özellikle de Konak ilçe sınırlarında hizmet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları ile her türlü sorunun çözümünde birlikte hareket edeceğini söyledi.
Sivil Toplum Kuruluşlarının her dönemde demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu hatırlatan Başkan Tartan,Sivil Toplum Kuruluşlarının kentlerin en önemli dinamikleri arasında yer aldığını belirterek; “Bu dinamikleri sağlıklı olarak işletmek, topluma yararlı hizmetler sunmak için işbirliği ve sağlıklı iletişim şarttır. Bu amaçla ilk kez belediye bünyesinde oluşturduğumuz STK İletişim Birimi, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının emrinde olacaktır. Belediye gücü ile STK’ların gücünü birleştireceğiz. Kentlerin kalkınmasında çağdaş hizmetlerin üretilmesinde STK ile yerel yönetimlerin sıkı iş birliğinin büyük rolü vardır” dedi.
Kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarının derdini anlatacağı, sorunlarını ileteceği ve çözüm yolu bulacağı böyle önemli bir birimin İzmir’de ilk kez kurulduğunu vurgulayan Tartan, Avrupa’da ki bazı ülkelerde bu tür birimlerin çok yaygın olduğunu sözlerine ekledi.