Aslantepe'de kazı çalışmaları tamamlandı

Malatya Aslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları tamamlanırken, toplam 26 eserin gün ışığına çıkarıldığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Aslantepe'deki kaçı çalışmalarıyla ilgili verdiği bilgide, "İtalya Roma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Marcella Frangıpane başkanlığında gerçekleştirilen kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı. Bu yılki kazı çalışmalarında 26 eser gün ışığına çıkarıldı" dedi.
Bu yıl höyüğün iki ayrı bölümünde çalışma yapıldığını, birinin sarayın bulunduğu bölüm, diğerinin ise Hitit döneminde kazı yapıldığını bildiren Derviş Özbay, "Özellikle ev ve duvar kalıntısı bölümünde kazı yapıldı. Kazılarda, 26 eser Malatya Müzesi'ne teslim edildi. Etütlük 16 eser de bize teslim edildi" diyerek, çıkarılan 26 eserin ayrıntısını şöyle belirtti:
"5 adet vazo, çömlek, 7 adet minyatür bardak, 3 adet kemik delici iğne,3 adet çakmak taşı ve obsidiyen ok ucu, 1'er adet mermer kolye ucu, spiral saz tokası, hayvan figürü, mühür parçası, demir kazıyıçı, mızrak ucu ve iğne. "

"ASLANTEPE AÇIK HAVA MÜZESİ MAYIS AYINDA HİZMETE AÇILACAK"

Bu arada, Aslantepe Höyüğü'nün Açık Hava Müzesi haline getirilme çalışmaları hakkında da bilgi aktaran Kültür ve Turizm Müdürü Özbay, "Bilindiği gibi, höyüğün üzeri kapatıldı. Açık Hava Müzesi çalışmaları hemen hemen bitti. Önümüzdeki Mayıs ayında açmayı planlıyoruz. Bakanlığımızdan ve İtalya Roma Üniversitesi'nden de açılışa katılımlar olacak" ifadelerini kullandı.
1962 yılından beri devam eden Malatya Aslantepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları önümüzdeki yıl da devam edecek.