Tarihi eser operasyonunda 17 gözaltı

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığı operasyonu kapsamında 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 17 kişiden 2'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ardahan Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 yıldır yapılan takip sonucu merkez ve Göle ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılarda çeşitli silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirilirken, tarihi eser değeri taşıyan 4 obje de yakalandı. Define arama el detektörünün de ele geçirildiği operasyonda ele geçen 4 tarihi eser sayılan objeden, 2'sinin uzman kişilerce yapılan inceleme sonucu tarihi eser olduğu anlaşıldı. Bu kapsamda, gözaltına alınan 17 kişiden 2'si tutuklandı.

Konuyla ilgili Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü'nde Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin ile birlikte basın açıklaması yapan Vali Mustafa Tekmen, gerçekleştirdikleri başarılı operasyon nedeniyle emniyet teşkilatına teşekkür ederek, bundan sonra yapılacak bu tür operasyonlarda bu tür toplantılarla basını bilgilendireceklerine dikkat çekti.