Pamukoğlun'dan gündemi sarsacak iddialar

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, yine gündemi sarsacak önemli iddialarda bulundu.

Osman Pamukoğlu, PKK'lıların Türkiye'ye teslim oluşunu eleştirerek, ''Eğer işler onların istediği gibi giderse, Dicle'nin doğusundaki toprağı bizden koparırlar'' iddiasında bulundu.

Basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Pamukoğlu, PKK'lıların Silopi'de görevlendirilen hakim ve savcılar eliyle salıverilmesine de tepki gösterdi. Pamukoğlu, ''Eşkıyalar Silopi'de kahramanlar gibi karşılandı. Seyyar mahkeme kuruldu. Bunlar kim ki hakimi, savcıyı oraya götürüyorsun?'' diye konuştu.

25 YILDIR PKK'YI BİTİRMEK İÇİN CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPILMADI

Pamukoğlu, şimdiye kadar PKK'yı bitirmek için hiç bir ciddi çalışmanın yapılmadığını da savunarak, şunları söyledi: ''25 yıldır PKK'yı bitirmek için hiç bir ciddi çalışma yapılmadı. Biz Hak ve Eşitlik Partisi olarak, Anadolu Kartalları olarak dağları 365 günde temizleyeceğiz. 365 günde yurt içinde, yurt dışında bir tane bile silahlı eşkıya bırakmayacağız. Eğer bu işler onların istediği gibi giderse, Dicle'nin doğusundaki toprağı bizden koparırlar''

Osman Pamukoğlu, konuşmasında DTP'yi de eleştirdi. Pamukoğlu, ''DTP denilen bu parti PKK'nın siyasi kanadıdır. 25 yıldır aynı şeyleri söylüyor. Onların kendilerince kabul edilen bir tek liderleri vardır. O da İmralı'dakidir. DTP, onun talimatlarını yerine getirmektedir. Bunların bir tek güçleri vardır, o da silahlı güç. Silahlı gücü söndür, çocuk balonları gibi söneceklerdir'' dedi.

Pamukoğlu, daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezinde Atatürk Düşünce Topluluğunun davetlisi olarak bir konferans verdi.