Osman Bakırcı Anadolu Lisesi'nin temelleri atıldı

Kars'ın Selim ilçesinde inşa edilecek olan Osman Bakırcı Anadolu Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Osman Bakırcı Anadolu Lisesi'nin temelleri atıldı
Temel atma törenine Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Selim İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, İlçe Belediye Başkanı Muhuttin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, iş adamı Osman Bakırcı, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törende ilk açılış konuşmasını yapan Selim Kaymakamı Yusuf Güni, Selim Anadolu Lisesi'nin 2005-2006 yılında Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait olan binada eğitim ve öğretim hayatına başladığını belirtti. İlk mezunlardan olan ve 2008-2009 yılında ÖSS'ye giren 27 öğrenciden 18'nin 4 yıllık fakülteleri kazandığını anlatan Güni "Bu okulumuz için binaya çok acil ihtiyacımız var. İnşallah değerli iş adamımız Ssman Bakırcı bu okulu bitirdikten sonra belki kendisinden Selim ilçesi için bir okul daha talep edeceğiz" dedi.

Fazla konuşmayı beceremediğini söyleyen iş adamı Osman Bakırcı ise "Bir ülkenin geleceği ve gelişmesi için ilk önceliğin eğitim olduğunu hep söylerim. Eğitimin şartlarını geliştirsek çok iyi bir gelecek sağlar, bu vatanın bu milletin en iyi bir şekilde geleceğini kurtarmış oluruz. Hedefim Güney ve Doğu bölgelerinde 60 okul yapmaktır. Allah'ın izni ile bunun 5'inin temelini attık ve 1'i de bitmek üzere, açılışını yapacağız yakında. Bu binalar bittiği zaman içerisinde yetişecek bizim çocuklarımız bu ülkeye, bu memlekete hayırlı olacaklar" diye konuştu.

Kars Valisi Ahmet Kara ise Huriye hanımefendi ve eşleri Osman Bakırcı'nın adını taşıyacak olan 12 derslikli Selim Anadolu Lisesi'nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Kara "Okuldan, eğitimden daha güzel bir yatırım olabilir mi? İnsana yapılan yatırımdan daha güzel ne olabilir mi?" dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından Kazım Karabekir Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları sundu. Daha sonra Vali Ahmet Kara, iş adamı Osman Bakırcı, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, 2010 yılında hizmete geçecek olan 2 katta 12 derslik okulun temeline ilk harcı döktüler.