O eve dönmek istemiyorlar

Ankara Pursaklar'da evlerinin önündeki düğünü izlerken başına isabet eden kurşunla ölen Burçak Damla Üngör'ün (3,5) ailesi, evlerini terk ediyor.

Kızlarının acısıyla yıkılan Üngör çifti, henüz iki haftadır oturdukları evden taşınma kararı aldı.

Memleketi Kastamonu'da küçük kızını toprağa veren baba Hasan Üngör, eşiyle birlikte acı olayı yaşadıkları kiralık evlerine bir daha dönmeyi düşünmediklerini söyledi. Üngör, "Sadece iki hafta oturabildiğimiz, komşu bile henüz edinmediğimiz bir yerde bunları yaşadık. Allah kimseye evlat acısı vermesin. O eve bir daha dönmeyi düşünmüyoruz." dedi.

Eşinin çok kötü durumda olduğunu anlatan acılı baba, "Burçak'ın ölümüne sebep olanlar Allah'ın huzurunda nasıl hesap verecek?" diye sordu. O günden bu yana televizyona bakmaya cesaret edemediklerini ifade eden Üngör, "Sürekli olarak bu haberi veriyorlarmış. Yüreğimiz dayanmıyor" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu arada 20 Ekim'deki düğünde rastgele havaya ateş açarak küçük kızın ölümüne sebep olan polis memuru Hamdullah S. (44) ile eşi Naile S. (32), önceki akşam çıkarıldıkları Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Rastgele ateş açtığını itiraf eden Naile S.'nin kullandığı silahtan çıkan kurşunun Burçak'a isabet ettiği belirtilmişti.