Geri ödemesiz 100 Bin TL kredi

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, tekno girişim uygulamasıyla her yıl proje sunan 100 gencin şirketini kurduklarını söyledi.

Geri ödemesiz 100 Bin TL kredi
Ergün, bu girişimcilere, 100 bin lira tekno girişim verdiklerini açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bakanlığının yatırımcılara ve girişimcilere yönelik başlattığı çalışmalar hakkında sanayici ve işadamlarına bilgi vererek, ''Türkiye'den yıllar içinde Bill Gates'ler çıkması için gençlerimize kefilsiz, geri ödememiz 100 bin lira veriyoruz'' dedi.

Balıkesir Sanayi Odası'nın yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen, yüksek düzeyde ihracat gerçekleştiren üyelerini ödüllendirdiği Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'ndeki törene katılan Nihat Ergün, burada yaptığı konuşmada, sanayici ve işadamları ile genç girişimcileri, bakanlıkça başlatılan ''Teknopark'', ''ARGE'', ''Tekno Girişim'' ve ''Rekabet Öncesi İşbirliği'' desteklerinden yararlanmaya çağırdı.

Ergün, 2000'li yıllarda uygulamaya geçirilen teknopark sayısının 37'ye yükseltildiğini, Türkiye'deki sanayicilerin yüzde 75'inin finanse edildiği ARGE merkezlerinde ise 12 bin kişinin çalıştığını söyledi.

Törende, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan da, sanayici ve işadamlarına hitaben birer konuşma yaptı.

Daha sonra, 2008 yılı kazançları karşılığında en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen kişi ve kuruluşlar ile yüksek düzeyde ihracat gerçekleştiren kuruluşlar altın, gümüş ve bronz madalyayla ödüllendirildi.

Ergün, gelir vergisi rekortmenleri Rona Yırcalı ile Davut Kavuzoğlu'na madalyalarını sunarak kutladı.

Törende, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kula tarafından bakan Ergün'e günün anısına bir şilt verildi.