Fatsa'da 8 ay sürecek 600 bin TL değerinde kurs açıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç öğrenciler için SBS ve ÖSS sınavlarına hazırlık için 8 ay sürecek 600 bin TL değerinde kurs açıldı.

Fatsa Kaymakamı Selman Yurdaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mahmut Karabulut ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı yetkilileri ile birlikte Sakarya ilköğretim Okulu'nda kursa başlayan öğrencileri ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.
Kaymakam Selman Yurdaer burada yaptığı açıklamada, projenin sosyal içerikli bir eğitim projesi olduğunu belirterek, “Bu kursa ilköğretim okullarında SBS'ye girecek 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencileri girebiliyor. Kız Meslek Lisemizde de ÖSS kursumuz devam ediyor. Her iki kursumuz da 8 ay sürecek. Kurslarımızda ÖSS'de 9, SBS'de ise 17 öğretmenimiz görev alıyor. SBS kursuna 350, ÖSS Kursuna 190 öğrenci katılıyor. Bu projemiz içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz etkin bir görev yapmaktadır. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Bu kursumuzda öğrencilerimize öğlen yemeği, uzaktan gelen öğrencilerimize de yol ücreti vereceğiz. Bu proje 600 bin TL'ye mal olan bir projedir” dedi