Erdoğan: Olanları anlatıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrailli Milletvekili'nin 'Gazze Operasyonları konusunda daha objektif olamsılısınız' demesi üzerine Erdoğan, ben sadece olanları söylüyorum karşılığını verdi.

Erdoğan: Olanları anlatıyorum
İstanbul’da düzenlenen Euromed konferansı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrailli Kadima milletvekili ve eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Majalli Whbee arasında ilginç bir sohbet yaşandı. Erdoğan, yanına giderek Gazze Operasyonu’na ilişkin "daha objektif olmalısınız" diyen Whbee’ye "Ben olanları anlatıyordum. Goldstone aynı şeyleri söyledi’ karşılığını verdi.

Kadima üyesi, eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Majalli Whbee, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Euromed konferansı sırasında Başbakan Erdoğan ile ayaküstü yaptığı konuşmayı İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’a anlattı.

Konferansta İsrail Parlamentosu’nu (Knesset) temsilen katılan Whebee, Başbakan Erdoğan’ın burada "İsrail’i Gazze operasyonu sırasında kadınlar, çocuklar ve yaşlıları saldırmakla suçlaması" üzerine konuşması bittiğinde yanına gittiğini anlattı. Whebee şunları söyledi:

KONUŞMASI BİTİNCE YANINA GİTTİM

"Cesaretimi topladım, kalktım ve konuşması bitince yanına gittim çünkü bana hücum edeceği korkusuyla konuşmasının ortasında kendisini rahatsız etmek istemedim. Elini sıktım ve ona dedim ki ‘Efendim, Gazze çocuklarından söz ettiğinizde sekiz yıldır roket saldırılarına maruz kalan, İsrail’in çocuklarını, kadınlarını ve yaşlılarını unutmayım.

Ona dedim ki, daha önce İsrail tarafından başka hiçbir lidere verilmeyen, bizim ile Suriye arasında arabuluculuk yapmak gibi onurlu görev verilmiş olan biri olarak konuşmalarınızda daha objektif olmanızı bekliyorum." Whbee’nin anlattığına göre, sözlerine yanıt olarak Erdoğan’ın kuvvetle elini sıktı ve "Ben olanları anlatıyordum. Goldstone aynı şeyleri söyledi" dedi.

Bunun üzerine "Objektif olmaya devam etmek isteyen herkes dengeli olmalı. Bu raporun ve değerinin ne olduğunu biliyorsunuz, eğer aramızda parlak bir gelecek arzu ediyorsanız, daha objektif olmalısınız" diyen Whbee’ye göre Erdoğan "Öyle olmasını umalım" karşılığını verdi.