Öğrenciler yeni sisteme tepkili

Iğdır Üniversitesi öğrencileri, yeni düzenlemeden mağdur olduklarını belirterek, Rektörlük önünde basın açıklaması yapıp, oturma eylemi düzenlediler.

2008-2009 eğitim öğretim yılında, yeni getirilen sistem ile 1.80 barajından dolayı okulda kalan yaklaşık 300 Iğdır Üniversitesi öğrencisi, mağdur edildiklerini belirterek; Iğdır Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi verdi.

Daha sonra, mağdur edildiklerini iddia eden yaklaşık 100 öğrenci Üniversitesi Rektörlüğü önünde basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eylemi yaptı. Mağduriyetlerini konuşmak için muhatap arayan öğrenciler, Rektörlüğe girmek istedi, bu arada öğrenciler ve özel güvenlikçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Basın metnini okuyan öğrencilerden Yaşar Şahin; 2008-2009 eğitim öğretim yılında, Kafkas Üniversitesi'den Iğdır Üniversitesi'ne geçişte getirilen sistemle bir çok öğrencinin mağdur edildiğini söyledi. Şahin, "Bu sistem hakkında öğrencilere daha önce hiçbir şekilde bilgi verilmemiştir.Yeni getirilen sistem 1.80 barajının altındaki öğrencilerle şartlı derslerden geçmek ve barajın üstüne çıkılması için yükseltme sınavları yapılması gerekmektedir. Bu sistem 2008-2009 eğitim öğretim yılının 2. döneminde yerleşmeye başlamıştır. İlk dönem bütün öğrencilerin sistem hakkında hiçbir bilgisi yoktur. Yani her şekilde öğrenciler mağdur edilmiştir. Bu mağduriyeti rektörlüğe bildirmek isteyen arkadaşlar, daha önce geri çevrilmiştir. Bu sistemde ortalama yükseltme sınavının olması yönetmelikler tarafından belirtilmiştir. Biz Iğdır Üniversitesi öğrencileri olarak mağduriyetimizi siz yetkililere bildirmeye çalışıyoruz. Barajın 1.80'den aşağı çekilmesini temenni ediyoruz. Iğdır Üniversitesi öğrencileri olarak gereğinin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra, Iğdır Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nurullah Kartal, sorunu çözmek için iki öğrenci temsilcisi alarak Rektör İbrahim Hakkı Yılmazı'ın yanına gitti.