İşadamı köyüne cami yaptırdı

İş hayatını İstanbul'da sürdüren Bayburtlu işadamı Metin Denizli, köyüne cami yaptırdı. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olan cami, Kur'an kursu, köy odası, gasilhane ve yemekhane gibi sosyal tesisleri de bünyesinde barındırıyor

İşadamı köyüne cami yaptırdı
İşadamı Denizli'nin doğduğu Yeşilyurt köyüne yaptırdığı caminin açılışı Cuma namazı öncesi törenle yapıldı. Açılış sonrası vatandaşlar cuma namazını camide kıldı. Bayburt Müftüsü Peyami Güngör, Peygamber Efendimiz'in camilerin inşaatında çalıştığını hatırlatarak, "Bizzat camileri hizmete açmıştır. Açılan camilerin hemen yanlarında da sahabe Kur'an öğrenmiş, ders görmüş ve medreseler yapılmış. İşte bizde bugün o dönemi örnek alarak camilerimizi inşa ediyoruz." dedi.

Konuşmasında cami ve mescitlerin yapılmasındaki fazilete de değinen Müftü Güngör, "Din adına yapılıp insanlığın hizmetine sunulan ibadethaneler ve bu sayede ilim tahsil eden insanlar sayesinde bu hayır sahiplerinin ahrette de sevap hanelerine bu iyilikler işlenmektedir." diye konuştu.

Camii açılış kurdelasını kesen Vali Kerem Al ise caminin çok güzel ve birçok alanda hizmet verecek şekilde yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Vali Al, işadamı Denizli'ye teşekkür etti. Görevlilere de seslenen Vali Al, "Caminin yapılması güzel ama sahip çıkıp iyi hizmetler verdirmek daha güzel. Bu güzel yerde güzel hizmetler verin." şeklinde konuştu.

İmam Hatipler ve Camiler Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hacı Asef Durulmuş ise günün anısına İşadamı Metin Denizli'ye bir plaket verdi.