Hızlı tren çalışmaları masaya yatırıldı

Yozgat Valisi Amir Çiçek başkanlığında İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda, Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, Vali Yardımcısı A. Selami Abban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, bazı kurum yöneticileri ve Yüksek Hızlı Tren geçiş güzergahları üzerinde bulunan Azizli, Azizlibağları, Buzacıoğlu, Divanlı, Güdülelmahacılı, İşleğen, Salmanfakılı ve Sarıhacılı Köyü muhtarları katıldı. Proje kapsamında viyadük, köprü ve tünel inşaatlarının devam ettiği ve çalışmaların aksamaması için yapılması gerekenler ele alındı.

Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaat çalışmalarının değişik yerlerde yürütüldüğünü belirten Vali Amir Çiçek, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için herkesin gereken özeni göstermesi gerektiğini söyledi. Çiçek, "İlgili kurum yöneticileri ve köy tüzel kişiliğinin temsilcileri muhtar olarak sizlerin koordine halinde çalışması gerekmektedir. Devlet her hususta üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmektedir." dedi.

Toplantının ardından heyet, Yozgat Belediyesi Katı Atık Bertaraf Birliği Tesisleri'nde inceleme yaptı. Buradan Azizli köyüne geçen heyet bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Vali Çiçek, köy halkından özellikle çocuklarının eğitimine önem vermelerini ve köy ortak mallarını koruyup sahip çıkmalarını istedi.