Çankırılılar, İstanbullu sanayicilerle buluştu

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çankırı'yı İstanbullu sanayicilerle buluşturma toplantısı dün İstanbul Sanayi Odası, odakule binasında gerçekleşti.

Çankırı heyeti; Vali Şemsettin Uzun, Milletvekilleri Nurettin Akman ve Ahmet Bukan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Ticaret Borsası başkaoda yönetim kurulu üyeleri ile basın mensuplarından oluşurken, İstanbul heyeti; İSO Başkanı Tanıl Küçük ile İSO meclis ve yönetim kurulu üyelerinden oluştu. Merkez binada yenilen yemek sonrası odakuledeki meclis toplantı salonunda biraya gelindi.

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, toplantı da yaptığı konuşmada İstanbullu sanayicilere “Çankırı’ya alıcı gözle bakın” diye seslenerek, Çankırı’nın altyapı ve teknik imkanları hakkında detaylı bilgi verdi. Çankırı’nın teşvik uygulamasında 4.bölge içinde olupta batıya en yakın il olduğuna dikkat çeken Uzun, “Öngörülen teşvikler çerçevesinde -bulunduğu coğrafi konum da dikkate alınarak- “en avantajlı il” olarak kabul edilebilecek ÇANKIRI, mevcut potansiyeli ile uygun bir yatırım ortamına sahiptir. Mevcut ulaşım ağıyla İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz coğrafi bölgeleriyle bağlantılı olan İlimiz özellikle mevcut organize sanayi bölgeleriyle sanayileşmenin planlı ve düzenli gelişmesine müsaittir. Yatırım iklimini iyileştirmeye yönelik altyapı, eğitim, sağlık, kültür, turizm, çevre gibi kamu hizmetlerinin en üst düzeye çıkarılması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir” dedi.


Çankırı Valisi Şemsettin Uzun konuşmasında zaman zaman Çankırı’nın genel durumunu rakamlarla ve kısa bilgilerle ifade etti.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten konuşmasında, “Sizlerle birlikte olmak aslında Ülkemiz İmalat sanayi sektörüyle olmak demektir. Biliyorum ki, fabrikalarınızın yarattığı katma değer ülkemizde yaratılan katma değerin % 37’si; gerçekleştirdiğiniz ihracat Ülkemiz ihracatının % 35’i ve sektörde çalışanların % 16’sını sizler istihdam ediyorsunuz. Ülkemiz için böylesine önemli ve seçkin grupla olmak bizlere gurur vericidir. Bizler Anadolu’nun gelişmekte olan bir köşesinde, Çankırı’da, gelir ve istihdam yaratarak Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı hedef edinmiş çeşitli sektör ve ölçeklerde faaliyette bulunan girişimcileriz” dedi.

İlimizin bulunduğu coğrafi konum itibariyle İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara Bölgeleriyle iç içe olduğunu, uzun yıllar tarım yöresi olarak ülkeye katkıda bulunduklarını,1950’li yıllardan itibaren Ankara, Zonguldak, Karabük, İstanbul gibi merkezlere göç veren bir il olduğumuzu, 1980’li yıllarda uygulanan çeşitli teşvik unsurlarıyla sanayileşme sürecine girildiğini vurgu yapan Çelikten, “2009/15199 Sayılı Karar ile getirilen desteklerin sanayileşme sürecine önemli katkılar vereceği kuşkusuzdur. Çünkü gerek genel teşvikler ve gerekse bölgesel teşvikler ile büyük ölçekli yatırımlara sağlanan destekler ve sektörel özendirmeler yatırımcılarımız için oldukça cazip bir nitelik taşımaktadır. Çankırı’da yatırım imkânlarını ve fırsatlarını bir kitap haline getirerek bilgilerinize sunduk... Değerlendireceğinizi ümit ve temenni ediyoruz. Çankırı’yı Sizleri kucaklamaya hazır” diye konuştu