Valinin isyanı

Yalova Valisi Yusuf Erbay ilde taş ocağı açmak için başvuruda bulunan 22 taş ocağı işletmecisine çalışma ruhsatı vermeyerek 4 milyon 200 bin ağacın kesilmekten kurtarıldığını söyledi.

Valinin isyanı
Yalova Valisi Yusuf Erbay Yalova'nın anayasası olarak gördükleri 1/25000'lik Çevre Düzeni Planı'nın delinmemesi için çaba harcadıklarını söyledi. Bu kapsamda 22 yeni taş ocağı başvurusunu geri çevirdiklerini belirten Vali Erbay, "Ancak buna rağmen birileri Ankara'ya gidip Maden Dairesi'nden bu izinleri alıyor ve taş ocağı açmaya çalışıyor. Biz maden çıkartılmasına karşı değiliz. Bizim karşı çıktığımız şey ormanların yok edilerek maden çıkartılması" dedi.
Yeraltındaki madenlerinde bu ülkenin zenginlikleri olduğunu ve kullanılması gerektiğini bildiklerini vurgulayan Erbay, "Elbette ki madenler çıkartılıp değerlendirilmeli. Ancak yerin altından çıkan yerin üstündekinden daha değerli olmalı. Kırşehirde'ki maden arama çalışması ile Yalova'nın ağaç denizindeki maden araması bir olamaz. Eğer biz 22 yeni taş ocağına Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı verseydik, 4 milyon 200 bin ağaç kesilecekti. Bu da bu il için olduğu kadar bu ülke içinde çok büyük bir kayıp olacaktı" şeklinde konuştu.