Dağdan inenler parti kuracak !

Eski İstihbaratçı ve Yazar Mahir Kaynak, ülke gündemini sarsacak iddialarda buludu. Kaynak'a göre DTP kapanacak ve dağdan inen PKK'lılar yeni bir parti kuracak.

Dağdan inenler parti kuracak !
Eski istihbaratçı Mahir Kaynak, PKK'lıların teslim olmasıyla ilgili 'İşi etnik çatışma çıkarmak için kullanan DTP, yakında kapatılır. Gelenler CHP'nin yerine oynayacak yeni bir sol parti kuracak' dedi

Abdullah Öcalan'ın isteğiyle PKK'lıların teslim olması ne anlama geliyor? DTP, bunu provakasyon olarak kullanıyor mu? Sürecin sonunda ne görünüyor? Merak edilen soruları eski istihbaratçı Mahir Kaynakdeğerlendirdi.

PKK BİTECEK

 Habur Sınır Kapısı'nda PKK'lılar için yapılan karşılama töreninin 'DTP'nin şovu' şeklinde değerlendirilmesiyle ilgili Kaynak, 'Bazılarında, PKK'lıların başarı kazandığı şeklinde intiba oldu. Bu kesinlikle doğru değil. Bir taraf bütün faaliyetlerini tasfiye ediyor. Şimdi kim kazandı bu işte? Ama ötekiler de görüntüyü kurtarıyorlar. PKK bitecektir, öyle gözüküyor' dedi.

KAYNAK: DAĞDAN İNENLER SOL BİR PARTİ KURACAK

Kaynak bu sürecin sonunda, dağdan inenlerin yeni bir siyasi oluşum başlatacağını ve şimdi 'Şov yaptığı' söylenen DTP'nin yerine sol eğilimli yeni bir parti kurulabileceğini söyledi. Kaynak, sözlerine şöyle devam etti:

'Bu siyasi hareket, DTP'den farklı olacak. Önümüzdeki günlerde DTP'nin kapatılma olasılığı var. Yeni bir siyasi oluşuma gidilirken, DTP hakkında kapatma kararı verilirse şaşırmam. Yeni kurulacak partinin tabanı DTP'ye göre daha geniş olur. DTP'de egemen sınıf, PKK'yı hasım olarak görüyor. Bu hasmı kontrol etmek için etnik çatışmayı tahrik ediyor. Yeni partinin, PKK eğilimine sahip insanların kuracağı sol bir parti olacağını zannediyorum. Kurulacak yeni parti etnik veya sınıf temeline dayalı olmayacak. CHP'nin yerine oynayacak bir parti olacak. Etnik temeli tercih edenler Kürtlerin egemen sınıfları. Varlıklarını böyle koruyacaklarını düşünüyorlar.'

YENİ TEZKERE ÇIKMASI KÜRT-ARAP ÇATIŞMASIYLA DA İLGİLİ

Sınır ötesi operasyon için çıkarılan tezkere konusunda da farklı bir yaklaşım getiren Kaynak, 'Biz hepimiz PKK'ya yönelik operasyon olarak düşünüyoruz. Ya orada bir Arap - Kürt çatışması çıkarsa. Böyle bir tezkereye ihtiyaç yok mu o zaman?' dedi.