Başkan Çarşamba etkinliklerine konuk oldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi'nin Çarşamba etkinleri konuğu oldu.

29 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Küçükköy Belediye Başkanı seçilen Mesut Ergin, “Bize düşen en büyük görev, çalışmak ve üretmektir. Sarımsaklı’da çağdaş yatırımlar için varız ” dedi. Beldede yapılan çalışmalar, yapılacaklar ve projeler hakkında bilgi veren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, belde çalışmaları hakkında şunları söyledi; “Acil yapılması gerekli yollar konusunda tedbir aldık. Konuyla ilgili yaklaşık 20 Bin m2 yol yaptık. Buna Badavut ve Şeytan sofrası dahil. Arıtma tesisimiz bizim için önemli olduğundan buna yönelik epey bir yol aldık. Önümüzdeki yıl sonunda çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Tek eksiğimiz derin deşarj. Bunun da ihaleye çıkması gerekiyor, aynı zamanda proje aşaması gerçekleşmiş durumda. İller Bankası ile görüşmeler yapılıyor. Biliyoruz ki, Sarımsaklı’da alt yapı tamamlandığı takdirde belde daha farklı bir pozisyona girecektir. Bunu aşamazsak zorlanırız ve yine biliyoruz ki, Sarımsaklı’da 1-2 yıl sonra bağlantılar gerçekleşmiş olacak.”
Sosyal belediyecilik adına yapılan çalışmaları da hatırlatan başkan Sürer, “Biz gelir gelmez su fiyatlarını indirdik. Bu kadar borca sıkıntıya rağmen, fiyatlarda indirime gittik. Dijital sayaç sıkıntısı yaşanıyordu. İnsanlara zorla diretilen 362 TL bir bedelle satılan su sayacı konusu üzerine gittik. Pazarlık yaptık ve bu fiyatı 85 TL’ye indirdik. Birikmiş su faturaları olan vatandaşa kolaylık sağlama adına 1+9 gibi taksitlendirmelere gittik. Yine vatandaşımızı düşünüp Ramazan ayına özgü destek sağladık. Mevcut Hükümetin zihniyeti olan paket dağıtma yerine, bir kurumsal firma ile anlaşarak ihtiyaç sahiplerine dağıttığımız market fişi ile istedikleri gibi alışveriş yapma olanağı verdik” dedi.

“BELDE OKUL ÖĞRENCİLERİNE ETÜT MERKEZİ AÇAÇAĞIZ”
Eğitimde beldede ki, okullardan başka okullara kaçışı önlemek için özendirici tedbirler aldıklarını ifade eden başkan Sürer, bu konuda yapılan çalışmaları da, “Öğrenci servislerimizi artırdık. Okul bakımları yapıldı. Belde sınırları içersinde bulunan okullarımızda ki 6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimize yönelik etüt merkezi hazırlığı yapıyoruz” sözleriyle dile getirdi.
Mecliste alınan en önemli konulardan biri olan İmar konusunda alınan kararlar olduğunun altını çizen başkan Sürer, “İmar konusunda çalışmalar başlattık. Bu Sarımsaklı için önemliydi. Zabıta birimimiz yaz ,kış gece ve gündüz hizmet verecek hale geldi.Çöplerimiz düzenli toplanıyor bize bunu vatandaş memnuniyeti hatırlatıyor. 13 tane trafo boyadık bunun maliyeti 9 Bin TL oldu. Kapalı Pazar yerimiz bitti. İşte bu bize pahalıya mal oldu diyebilirim yarım kalan iş devir aldığımızdan oldukça zorlandık. Su birikintilerinin denize ulaşması için kanallar acıyoruz var olan kanalları temizleme çalışmaları yapıyoruz. Zeytin arası Narlıbahçe yolu dolgu çalışmaları yaptık. Sarımsaklı’ya 4 tane tuvalet yaptık maliyeti 5 Bin TL tuttu.Aslında bunlar anlatılacak şeyler değil yapılması gerekenlerdi. Çünkü,bu belde marka olabilecek bir belde” şeklinde konuştu.
Bundan sonraki çabalar için daha büyük projeler üretmek olduğunu hatırlatan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, konu hakkında şöyle konuştu; “Bundan sonraki çabalarda daha büyük projeler üretmek istiyor ve bunun bilincinde çalışıyoruz. Kıyı kenar çizgisi çalışması, yasalar çerçevesinde düzenlenmiş olup yine yasalar çerçevesinde izinler alınması için epey zaman alıyor. Kum özelliğini yitirmiş alanlarda cevre düzenlemesi yapılacak ve çay bahçeleri, kafeteryalar ile bezenecek Çünkü orası bir vitrin öngörülen 6 m2 büfelerdir. Hedeflerimizle ilgili çalışmalarımız var.”