Bahçeli, ağır konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ağır konuştu. Bahçeli'AK Parti Gazi ile Teröristi değişmiştir 'dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü üyelerinin teslimi sırasında yaşanan görüntüleri eleştirdi ve tavrını çok sert bir şekilde koydu: "Gazi ile terörist, AKP'nin lügatinde yer değiştirmiştir. Ne hainlerde bir teslimiyet, mahcubiyet ve nedamet hissi vardır; ne de bunları kucaklayan Başbakan Erdoğan'da utanma, sıkılma ve pişmanlık emareleri görülmüştür."

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, ''tarihinde yaşamadığı bir yönetim sefaletine, güvenlik rezaletine ve ihanet tablosuna'' son günlerde yakından şahit olduğunu ileri sürdü.

Devlet Bahçeli, ''Hükümetin 'yıkım projesi' yaşanan gelişmelerle birlikte saklanılamayacak boyutlarıyla açılmış ve bütün hıyanet ortaya dökülmüştür. Milli beka, milli kimlik, milli varlık ve kardeşlik için duyduğumuz kaygı verici gelişmelerin tamamı ve öngörülerimiz maalesef gerçekleşme yolunda hız kazanmıştır'' ifadelerini kullandı.

YOL HARİTASI HABUR'DA BELİRLENDİ

''İyi şeyler olacak'' sözünden itibaren son altı ay boyunca yaptıkları bütün ikazların şimdi yerine oturmaya ve milletin süreci daha net görmeye başladığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

''Temas, diyalog, iş birliği, görüşme adı altında partimize ısrarla yapılan çağrıların hangi anlamı taşıdığı, hangi kirli niyetin ortağı yapılmak istendiği de gün ışığına çıkmıştır.

Başbakan Erdoğan'ın 'açılım', İmralı canisinin 'yol haritası' adını verdiği yıkım sürecinin kurdelesi 'devlet kararı' kılıfı ile Kandil kadroları tarafından alkışlarla Habur sınır kapısında kesilmiştir. Öteden beri iddia ettiğimiz gibi AKP ve PKK iş birliği, Başbakan ve İmralı dayanışması bütün yönleriyle gün ışığına çıkmıştır.

ŞEHİT AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLESİNLER

Devlet Bahçeli, Türk milletinin sabrı ve direncinin sınanmak istendiğini, olması muhtemel daha vahim gelişmeler karşısında göstereceği tepkilerin test edilmeye çalışıldığını savundu.

''Kimsenin göz yumamayacağı bu kara tablo karşısında milletin ayağa kalktığını'' belirten Bahçeli, ''AKP zihniyeti sonunda PKK'nın yıllardır yapamadığını yapmayı başarmış, bir yanda teröristlerin ardından gözyaşı dökerken, öte yanda şahadeti ve gaziliği incitmiş, derinden yaralamış ve kamu vicdanını kanatmıştır'' ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri ve gazilerin, ''büyük bir infialle'' kendilerine verilen nişan, madalya ve beratları iade etmek üzere yurt çapında tepkiler göstermeye başladıklarını ifade eden Bahçeli, ''yüreklerinden bir kez daha vurulan ve yaraları yeniden kanatılan şehit aileleri ve gazilerin bütün eleştirilerinin'' haklı, meşru ve demokratik olduğunu belirtti. Devlet Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Onların doğal ve yerinde tepkilerini, aziz hatıralarına yakışmayacak üslup ve yöntemlerle cebren durdurmaya çalışan hükümeti ve emniyeti sağlayan kamu görevlilerini, bu ailelere ve kahramanlara saygıya, nezakete ve özür dilemeye çağırıyorum.