Ahmet Türk: Korkmayın

Aralarında PKK'lıların da bulunduğu grubun karşılandığı Diyarbakır'da kalabalığa seslenen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, mesaj verdi.

Ahmet Türk: Korkmayın
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, aralarında PKK'lıların da bulunduğu grup için düzenlenen karşılamada Türk-Kürt kardeşliği çağrısı yaptı. Türk, "Türkiyeli kardeşlerim sakın korkmayın, Kürtlerin özgürleşmesi inanın ki sizin de özgürleşmenizdir" dedi.

Mücadelenin barış adına yapıldığını vurgulayan DTP Genel Başkanı, “Barış süreci için belki de bu ilk adımdır. Barış kutsaldır. Mücadelemiz kahramanlık için değil gerçek bir barışı sağlamak içindir. Bu mücedelede yenilmek, barış var. CHP Genel Başkanı’nın söylediği gibi, mücadelemizde ne teslim olma, ne de teslim alma var” dedi.

KORKMAYIN!

Türkiyeli kardeşlerim sakın korkmayın ve kokuların esiri olmayın’ ’ diyen Türk, “Kürtlerin özgürleşmesi inanın ki sizin de özgürleşmenizdir. Şuna inanıyoruz; demokratik bir Türkiye'de Türk ve Kürt halkı sevgiyle kucaklaşacaktır. ‘Bu halkın duruşunu işi anlayın’ diyoruz. Asimilasyoncu bir politika ile yaklaşırsanız Türkiye kaybeder, hepimiz kaybederiz” şeklinde konuştu.