2010 yılı bütçesine ret

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar basın açıklaması yaparak, “2010 yılı bütçesini Türkiye Kamu Sen tarafından kabul görmüyor ve ret ediyoruz” dedi.

Alemdar, Kamu-Sen’e bağlı sendika şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Memurlar Lokalinde düzenlediği basın toplantısında, “Yıllık bütçe tüm milletimize aittir ve siyasi iktidarların o yıl yapacağı bir harcamayı kamuoyuna bildirmek ve millete hesap vermek zorundadır” diyerek açıklamasında şunları söyledi:
“Uluslar arası büyük sermaye gruplarının ve rant çevrelerinin istekleri doğrultusunda hazırlanan 2010 yılı bütçesinde AKP tercihlerini milleti yok sayarak eğitim, sağlık, yatırım ve personel harcamalarından yana kullanmak yerine bu giderleri kısmak yolunda kullanmıştır. Dolayısıyla bu uygulamaların milletimize bir fayda getirmeyeceği ve kamu hizmetlerinin kalitesinin ve niteliğinin azalacağı aşikardır. Bu yolla milletimizden alınan vergiler, rant çevrelerine hortumculara pay edilecek, sermaye üzerindeki vergi yükü azaltılırken, başta kamu çalışanları ve dar gelirliler olmak üzere milletimizin üzerindeki yük artmaya devam edecektir. Bu şekilde ekonomik krizin faturası da dar ve sabit gelirlilere çıkarılmaktadır. Bu bütçede sermaye sahipleri, Dünya Ticaret Örgütü ve IMF vardır ama memur, işçi, çiftçi, esnaf, kısacası dar ve sabit gelirliler yoktur. 2010 yılı bütçe tasarısında TÜFE 5,3 olmasına rağmen, 2010 yılının ilk altı ayı için yüzde 2,5 ikinci altı ay için yüzde 2,5 ve bu yüzdelik zamların 2010 yılında memura yansıması yüzde 3.78’edenk gelmesi memurun enflasyona ezdirileceğinin göstergesidir. 2010 yılı merkezi yönetim bütçesi memura ve sabit gelirliye göre bir bütçe olmadığı gibi, sosyal yönü de olmayan bir bütçedir. Sinekten yağ çıkarmaya çalıştığınız 2010 yılı bütçesi ile ekonomik krizin suçlusu ilan ettiğiniz dar ve sabit gelirlileri yok etme niyetindesiniz. 2010 yılı bütçesi Türkiye Kamu-Sen tarafından kabul görülmüyor ve ret ediliyor.”