Tecavüz olayında Adli Tıp rezaleti

13 yaşındaki F.Ş'ye ihtisas kurulu raporu için 2010'a randevu verilince tecavüz zanlıları serbest bırakıldı.

Çorum'da 13 yaşındaki F.Ş.'ye tecavüz edip fuhuşa zorladıkları iddiasıyla yargılanan 2'si tutuklu 9 sanık, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti de F.Ş.'yi ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'na gönderdi. İhtisas Kurulu 12 Şubat 2010 tarihine randevu verince, mahkeme tutuklu sanıkların tümünü serbest bırakarak duruşmayı erteledi.

Geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, F.Ş., polise giderek Erol A.'nın kendisine tecavüz edip fuhuşa zorladığını iddia etti. Bu iddia üzerine Erol A. ile birlikte genç kızla ilişkiye girdikleri ileri sürülen 9 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Geçen duruşmalarda F.Ş.'nin ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda tutuklu sanıklardan 7'si serbest bırakıldı. 2'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına dün Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 'Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunmak' ve 'Zorla fuhuşa teşvik' suçlarından haklarında 15 ila 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Erol A. savunmasında kendisine iftira atıldığını, F.Ş.'nin babası Selim Ş. ile arkadaş olduklarını söyleyerek, "Selim birara cezaevindeydi. O cezaevindeyken onlara ben baktım. Ancak iddialardaki gibi bir durum asla olmadı. Bana iftira atıyorlar" dedi.

'KIZIN ANNESİ 10 BİN LİRA İSTEDİ' İSTEDİ

Duruşmada, şikayetten vazgeçmek için F.Ş.'nin annesi Zöhre Ş.'nin 10 bin lira istediğini ileri süren ve bunu cep telefonuna kaydeden sanık Erol A.'nın akrabası 38 yaşındaki Şükran Ç. tanık olarak dinlendi. Sanık Erol A.'nın eniştesi olduğunu söyleyen Şükran Ç., "F.Ş.'nin annesiyle telefonla görüştük. Konunun aslını öğrenmek istedim. Bizden 10 bin lira istedi" dedi. Duruşma salonunda hazır bulunan F.Ş.'nin annesi Zöhre Ş. ise iddiaları kabul etmeyerek iftira atıldığını öne sürdü.
Mahkeme F.Ş.'yi ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'na gönderdi. İhtisas Kurulu 12 Şubat 2010 tarihine randevu verince mahkeme heyeti, sanıkların sabit ikametgah sahibi olmaları ve delillerin tamamının toplanmasını gözönüne alarak serbest bırakılmalarına karar verdi.