Şanlıurfa'da domuz gribi paniği

Ankara ve Diyarbakır'da ortaya çıkan domuz gribi vakalarının üzerine Şanlıurfa'da birçok öğrenci hastanelere başvurdu.

Şanlıurfa çocuk Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gün boyunca onlarca kişi domuz gribi şüphesi ile başvurdu. Başvuruda bulunanların büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Yüksek ateş, bulantı ve kusma gibi şikayeti olan vatandaşlar domuz gribi şüphesi ile hastanelere gidince acil servisler en yoğun günlerinden birini yaşadı.

Ankara ve Diyarbakır'da domuz gribi tespit edildikten sonra, Şanlıurfa'da bulunan iki hastanede de yaşanan domuz gribi paniği, hastane çalışanlarının da teyakkuza geçmesine neden oldu. Acil Servis personeli yüzlerinde maske ile çalışmalarını sürdürürken, kimi hastalar da gribe yakalanmamak için hastane içinde maske ile dolaştı.

Bu arada, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Domuz Gribi Komisyon Başkanı Yardımcı Doçent Dr. Süda Tekin Koruk, İHA muhabirine bugün hastaneye şüphe üzerine gelenlerin mevsimsel gribal hastalık olduğunu söyledi. Koruk, "Hastanemize şüphe üzerine gelenler oluyor. Gelenlerin tetkikleri yapılıyor. Bunlar mevsimsel gribal hastalıklardır. Şu ana kadar domuz gribi ile ilgili bir bulguya rastlamadık" dedi.