Münevver cinayetinde gizli tanık sürprizi

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Adana'da Cem Garipoğlu'nun doğum kaydıyla ilgili çalışma yaptığını söyledi.

Münevver cinayetinde gizli tanık sürprizi
Sultanahmet’te bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelen avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut cinayeti soruştumasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz ile görüştükten sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Epözdemir daha önce savcılık makamına bir dizi taleplerini içeren dilekçeyi sunduğunu hatırlatarak, " Soruştuma makamı çok iyi çalıştığı için taleplerimizin büyük bir bölümü kabul gördü. Sözgelimi keşif bizim talebimizdi. Şüphelinin tekrar çağırılarak ek ifadesinin alınması bir kısım soruların sorulması bizim talebimizdi. Bunun da gereği yapıldı ve hala yapılmaktadır" diye konuştu. Epözdemir, Garipoğlu ailesine ait gemiyle ilgili de çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, bu konuyla ilgili de gizli tanıkları hazır edeceklerini söyledi.

BİLİNÇLİ VEYA BİLİNÇSİZ İHMAL VAR

Epözdemir cinayete delil olan görüntülerin kendileri tarafından soruşturma makamına sunulduğunu da belirterek, şunları söyledi:
"Görüntülerle ilgili şikayetimiz oldu. Onunla ilgi bilinçli ya da bilinçsiz ihmal olduğunu düşünüyorum. Kolluk makamlarıyla ilgili hem İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı. Hem de savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Onunla da ilgili başka bir memur savcısına bilgi verdik. Biliyorsunuz cinayetten bir gün sonra bir tutanak tutuldu. Kamera görüntüleri yok, bir yıl önce kırıldı, denildi. Halbuki bu dosyanın en önemli delili tanık beyanları ile birlikte o görüntülerdi. Bu görüntülerde Cem eve ne zaman girdi, ne zaman çıktı, maktul ne zaman geldi, testereyi ne zaman aldı, ne zaman baba ve annenin eve geldiği gibi görüntüler vardı. 35 gün sonra biz kendi şahsi imkanlarımzıla görüntüler temin ettik. Bilinçli veya bilinçisiz bir ihmal vardır. Kamera kayıtlarını temin eden maktulenın dayısıdır"