Meclis üyesi dolandırıcı kurbanı

Erzincan'da telefonda kendisini emniyet müdür yardımcısı olarak tanıtan bir kişi, belediye meclis üyesinden 570 TL değerindeki 2 bin 700 kontörün şifrelerini aldı.

Meclis üyesi dolandırıcı kurbanı
Olay, dün öğle saatlerinde 13 Şubat Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erzincan il merkezine bağlı Ulalar Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Çataltepe'yi (47) cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini emniyet müdür yardımcısı olarak tanıttı.

Çataltepe'nin 3 gündür takip altında olduğunu söyleyen dolandırıcı, bir suç örgütü içerisinde adının 'para aklama' konusunda geçtiğini söyledi. Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çataltepe'ye şebeke tarafından takip edildiğini söyleyen dolandırıcı, güvenlik için kapalı bir yere girmesini ve kendilerini beklemesini istedi.

Bunun üzerine, cadde üzerindeki bir şarküteriye giren meclis üyesi, burada telefonla konuşmaya devam etti. Bir süre sonra kendisinin tehlikede olduğunu ve takip eden şebeke üyelerinin durumu fark etmemeleri için şarküteriden bir şeyler almasını isteyen kontör dolandırıcısı, kontör alarak arkasındaki şifreleri kendisine okumasını istedi.

Yaşadığı olaydan tedirgin olan ve kafası karışan Çataltepe, aldığı kontörleri kazıyarak şifrelerini okudu.
Aldığı kontörlerin parasının emniyet müdürlüğü tarafından ödeneceğini, kendisinin sürekli kontör alarak okuması gerektiğini ifade eden kontör dolandırıcı, görevli savcı ile birlikte yola çıktıklarını ve kısa süre sonra yanında olacaklarını söyledi.

Ahmet Çataltepe, kısa süre içerisinde 570 TL değerindeki 2 bin 700 kontörün şifrelerini telefondaki şahsa okudu. Şarküteri de başka kontör kalmadığını söyleyen Çataltepe, bir anda telefonun kapanması ile panikledi. Kendisini arayan numarayı tekrar arayan Belediye Meclis
Üyesi Ahmet Çataltepe, telefon açılmayınca dolandırıldığını anladı.

Durumu polise bildiren Ahmet Çataltepe, bu tür dolandırıcılık olaylarını televizyondan takip ettiğini ancak başına gelebileceğini tahmin etmediğini ifade etti. Kontör dolandırıcılarının kendisi ile ilgili bir çok bilgiye nasıl ulaştıklarını bilemediğini ifade eden Çataltepe, "Kontör dolandırıcılığını bir meslek haline getirmişler. İnsanlara nasıl yaklaşacaklarını biliyorlar. Beni korkutarak kafamı karıştırdılar. Bu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız inanmasınlar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.