Horizon mürettebatı Türkiye'de

Somalili Korsanların kaçırdığı ve uzun süren pazarlıklar sonucu fidye ile kurtarılan Horizon1 gemisinin mürettebatını taşıyan uçak Ataürk Havalimanı'na indi.

Aylarca Aden Körfezi'nde Somalili korsanların elinde rehin tutulan 17 mürettebat uçak içinde büyük bir sevinçle aile ve yakınlarına kavuşmayı beklerken, onları bekleyen yakınları havaaalınında büyük sevinç yaşadı. Uçaktan inen ilk isim geminin 4. kaptanı ve tek kadın mürettebatı Aysun Akbay oldu.

3 ay sonra serbest bırakılan Horizon1 gemisinin mürettebatı ailelerine kucaklaşırken duygu dolu anlar yaşandı.

8 Temmuzda Aden Körfezi'nde Somalili korsanlarca kaçırılan Horizon 1 isimli kuru yük gemisi 5 Temmuz'da korsanlarla sağlanan anlaşma sonucu serbest bırakıldı. Yaklaşık 3 ay süren esaretin ardından "Horizon 1", Ürdün'ün Akabe Limanı'na ulaştı. Horizon Denizcilik İç ve Dış Tücaret A.Ş yetkilileri tarafından Akabe Limanı'na götürülen mürettebat gemiyi devraldıktan sonra, Horizon 1 gemisinin mürettebatının ülkeye dönmesi için işlemler tamamlandı. Bu sürecin ardından mürettebattan 17 kişi bu sabah 05.30'da TK 1213 sefer sayılı uçakla Atatürk Havalimanı'na indi. 4 kişinin ise yarın memleketlerine döneceği belirtilirken 1 kişinin kendi isteğiyle gemide kaldığı öğrenildi.

Sabahın erken saatlerinde Atatürk Havalimanı'na akın eden mürettebat yakınları 3 ay süren endişeli bekleyişin ardından mutlu sona ulaştı. Mürettabat ve yakınlarının kavuşma anlarına sevinç gözyaşları hakim oldu. Gökmen Meydan'ın ablası Hatice Meydan, kardeşine uzun bir aranın ardından telefonla ulaştığını, 3 ay boyunca endişe içinde beklediklerini anlattı. Geminin 4. kaptanı Aysun Akbay'ın annesi ve babası da kızlarının tutsaklık sürecinde yaşadıkları sıkıntıyı anlatarak, kızlarına kavuşacak olmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.