Başörtülü olduğu için Çanakkale'ye giremedi

Çanakkale gezisine şen şakrak katılan Fethiye İHL öğrencisi Büşra Pirci, yolculuğun 15'inci dakikasında başörtülü olarak ziyaret ve konaklama yerlerine giremeyeceği belirtilerek, otobüsten indirildi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Çanakkale’ye götürülen öğrencilerden biri başörtülü olduğu gerekçesiyle gezi otobüsünden indirildi.

Muğla Fethiye İmam Hatip Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Cemile Büşra Pirci, gezi otobüsüne bindikten 15 dakika sonra geziye başörtülü olarak katılamayacağı gerekçesiyle otobüsten indirildi.

Öğrenci Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aracıyla indirildiği yerden alınarak okuluna gönderildi.

ORAYA GİRDİĞİMİZDE BAŞINI AÇMALISIN

Yolculuk başlayalı 15 dakika olmuştu ki bir görevli gelerek Büşra Pirci’yi uyarır: ‘Oraya gittiğimizde başını açmalısın, sorun çıkabilir’

Büşra Pirci uyarıyı yapan görevlinin kendisine; “Otobüsün içinde böyle kalabilirsin ama gideceğimiz yerlerde ve kaldığımız yerlerde başını açmak zorundasın’ dediğini belirtiyor.

Kıyafet için talimat olduğunu söyleyen görevli, Büşra’nın bu şekilde geziye katılamayacağını, isterse otobüsten inebileceği kendisine bildirilir.

OTOBÜSTEN İNDİ

Otobüse bindikten sonra uyarılan Büşra Pirci, 15 dakika sonra Muğla’nın çıkışında otobüsten inmek zorunda kaldı. Öğrenciyi Milli Eğitim’den bir araba bırakıldığı yerden aldı.

BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Büşra Pirci ne gezi öncesi, ne de okulda başörtüsü konusunda bir bilgilendirme yapılmadığını, bilgisi olsa zaten geziye katılmayacağını söyledi.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne telefon ve mail yoluyla ulaşarak konu hakkında bilgi istedik. Bir açıklama gönderildiği takdirde haberimizde açıklamaya da yer verilecektir.