Türk doktorlar Etiyopya'da

Türk İş Birliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ile Ümit Hekimleri Derneğinin (ÜHDER) organizasyonuyla Etiyopya'ya gelen Türk doktorlar, başkent Addis Ababa, Şaşamani ve Ambo'da 600'e yakın hastayı muayene etti.

Türk doktorlar Etiyopya'da
ÜHDER Genel Sekreteri Orhan Coşkuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enfeksiyon hastalıkları, kulak burun boğaz, cerrahi, kadın doğum, diş ve göz hastalıkları uzmanı doktorların Etiyopyalı hastaları muayene ettiğini söyledi.

Addis Ababa'da yaşayan ve hasta olan Türk ailelere de tedevi hizmeti verildiğini belirten Coşkuner, doktorların daha sonra Ambo ve Şaşamani şehirlerine geçtiklerini ifade etti.

Coşkuner, ayrıca Ambo Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Caa Laa Dhugoo ile görüştüklerini ve buradaki yetkililerin kendilerine çok yardımcı olduklarını kaydetti.

Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Salih Koçak da 40 bin nüfusa sahip Ambo şehrinde, bir günde 50 hastayı muayene ettiğini, ve 1.5 milyon insana hizmet veren Ambo Devlet Hastanesi'nde, kulak burun boğaz uzmanının bulunmadığını ifade etti.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Gözlükgiller de Etiyopya'da muayene ettikleri çocuklarda en sık rastlanan hastalığın verem olduğunu ifade ederek, gelişim ve beslenme bozuklukları nedeniyle hastalıkların daha da arttığını belirtti.

Doktorlar, perşembe gününe kadar Ambo Devlet Hastanesi'nde ücretsiz sağlık taramasına devam edecek.