PKK'lıya geç, basına dur!

PKK üyelerini izlemek amacıyla Irak'a geçen 4 gazeteci Türkiye'ye giriş yapamadı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nın geçici süreyle kapatılması nedeniyle, teslim olan terör örgütü PKK üyelerini izlemek amacıyla Irak'a geçen 4 gazeteci Türkiye'ye giriş yapamadı.

DHA muhabiri Ramazan Yavuz, Radikal Gazetesi muhabiri Rıfat Başaran, Milliyet Gazetesi muhabiri Namık Durukan, dün Irak'tan gelen 34 kişilik PKK'lı grubu izlemek amacıyla Irak'a geçiş yaptı.

Gazeteciler, daha sonra, Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak istedi ancak Habur Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle bu işlem gerçekleştirilemedi.

Habur Köprüsü'nde bulunan gazeteciler, yaptıkları açıklamada, şunları söyledi:

''Vali beyle görüştük ve bizi alacaklarını söyledi. Biz de gelip Irak'tan çıkış yaptık. Habur gümrük sahasına geldiğimizde yetkililer bizi içeri alamayacaklarını belirterek, geri dönmemizi istediler. Biz Irak'tan çıkış yaptığımız için de geri dönemiyoruz. Dün geceden beri burada mahsur kaldık. Ayrıca buraya gelmeyen Zaho'da bulunan birkaç Türk gazeteci daha bulunuyor. Onlar da 2 gündür sınır kapısının kapalı olmasından dolayı gelemiyor. Yemek ihtiyacımızı da yanımızda bulunan şoförü gümrük sahası yakınlarındaki marketlere göndererek buradan aldığımız gıdalarla gideriyoruz.''