Kilisli bayanlar meslek öğreniyor

Kilis Kadın Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği Başkanı ve Ekrem Çetin ÇATOM yetkilisi Nigar Çerkezoğlu, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında “Genç Kız ve Kadınlara Meslek Öğretilerek Topluma Kazandırılmaları' projesi ile birlikte 4 mesleki eğitim ve iş atölyesi oluşturulduğunu, 80 katılımcının mesleki eğitimine devam edildiğini söyledi.

SODES destek projesi imza töreninde bir konuşma yapan Çerkezoğlu, dernek olarak hizmet verdikleri kadın ve genç kızların toplumun temel taşı olduğunu belirterek, "Her bireyi bir anne yetiştirdiği için kadın ve genç kızların sosyal ve ekonomik standartlarının iyileştirilmesine katkı yapmak amacı doğrultusunda hareket etmekteyiz. 2008 yılı Başkanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı SODES kapsamında kabul görüp onaylanan Genç Kız ve Kadınlara Meslek Öğretilerek Topluma Kazandırılmaları projesi ile birlikte 4 mesleki eğitim ve iş atölyesi oluşturulmuş olup, 80 katılımcı mesleki eğitimine devam etmektedir. Bu proje kapsamında ilimizde unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatımız olan yorgancılığın canlandırılıp yaşatılmasına katkı yapılmıştır. Sınırlı Sorumlu El Sanatları ve Yorgancılık Kooperatifi işbirliğinde oluşturulan iş atölyesinde 20 katılımcı hem mesleki eğitim alarak bunun yanı sıra bir firmaya fason işçilik yaparak gelir elde etmeye başlamışlardır. Ayrıca şu an diğer 3 iş atölyemizde farklı branşlar da yürütülen iğne oyası, ev mefruşatı ile tekstil branşlarında ürünler üretilmekte ve bu branşlarla ilgili yorgancılık branşında olduğu gibi ürünlerin ve işgücünün pazara kazandırılması için araştırmalarımız sürmektedir” dedi.
Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“2009 yılı Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı SODES kapsamında kabul edilen ve bugün finansman sözleşmesini imzalayacağımız Sağlıklı Yaşıyorum Hayata Pozitif Bakıyorum projemiz kapsamında ilimizdeki kadın ve genç kızlara dernek bünyemizde sosyal faaliyetlerini geliştirmek üzere bir spor kompleksi oluşturulacaktır. Ayrıca yine proje kapsamında sağlıklı bir yaşamla ilgili rehberlik ve sosyal destek çalışmaları yürütülecektir Sayın Valimize, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve çalışanlarına, ilimizdeki yerel yönetim, kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine özellikle Kilis Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına yürütmüş olduğumuz projelerde göstermiş oldukları ilgi ve yardımlarından dolayı Derneğimiz ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim."
Daha sonra Kilis Valisi Turhan Ayvaz ile Kilis Kadın Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği Başkanı ve Ekrem Çetin ÇATOM yetkilisi Nigar Çerkezoğlu arasında SODES projesi imzalandı.