Gönül gözünü mısralara yansıttı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki görme engelli Doğan Süphandağ, yazdığı şiirleri ailesi ve öğretmeninin destekleriyle bir kitapta topladı.

35 yaşında olan ve yüzde 80 görme kaybı yaşayan Doğan Süphandağ, görme kaybının kendisine engel olmadığını düşünerek, gönül gözünün sonuna kadar açık olduğunu ispatladı. Ailesi ve öğretmeni Leyla Akgül’ün destekleriyle hazırladığı 112 sayfalık şiir kitabını yayımlayan Süphandağ, kitabın ismini de “Özürlüler Mahkum Olmasın” koydu.
İçinde biriktirdiği tüm duyguları şiir mısralarına dökmeyi başaran Doğan Süphandağ, “Gözlerimde yüzde 80 oranında görme kaybı var, fakat bu kayıp gönül gözü ile görülenleri mısralara dökmeye engel olamadı. Kendi hayatımı idame ettirebiliyorum. Destek ve yardım almadan yaşayabiliyorum. Temel ihtiyaçlarımın tamamını kendim giderebiliyorum. İnsanları, hayatı şiirleri çok seviyorum. Yıllar boyunca yazmaya çalıştığım şiirleri en çok değer verdiğim varlık olan ‘İnsan’ ile paylaşmak için, ailemin de desteği ile, özrün sadece maddi olacağı, önemli olanın düşüncelerin özürlü olmaması düşüncesi ve azmiyle, yayınlamaya karar verdim. Şiirlerimin, tüm özürleri ortadan kaldırması ve gönül gözü ile okunması dileğiyle” dedi.