Domuz gribi aşısı devletin zirvesine de yapılacak

Domuz gribi salgına karşı önlemler sürüyor. Aşı yapılacak risk grubuna bürokratlar ve devletin zirvesi de eklendi.

Domuz gribi salgınına karşı Sağlık Bakanlığı'nın önlemleri sürüyor. İlk partisi Türkiye'ye gelen aşılar bebekler, gebe kadınlar ve sağlık çalışanlarının yanında devletin zirvesine de yapılacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ TBMM'de domuz gribi salgınıyla ilgili soruları yanıtladı. Akdağ, yurt dışına sık sık giden ve yabancılarla temasları olan insanların risk grubu içinde olduğunu belirterek hepsinin aşılanacağını söyledi. Akdağ, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan da aşılanacak mı?" sorusuna "Cumhurbaşkanı ve Başbakan, milletvekilleri de aşılanacak. Yurt dışına gidip gelen, yabancılarla temasları olan bürokratların listesini çıkartıyoruz. Belki Meclis'te bir stant kurulup orada aşı yapılabilir. Basın mensuplarının da aşılanması gerek" dedi.

AŞI TEHLİKELİ TARTIŞMASI

Sağlık Bakanı Akdağ, domuz gribi aşısıyla ilgili kaygılara da yanıt verdi. Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş'u isim vermeden eleştiren Akdağ, "Kimin ne söylediğini bakmamak gerek. Bu eski bir bakanın sözü olsa da. Aslolan bilimsel literatür, uluslararası sağlık örgütleri ne diyor buna bakmak gerke. Biz bilimsel kurullar ve onların kararlarına göre hareket ediyoruz" dedi.