Diyarbakır'da eğitime TRT formulü

Diyarbakır'da görülen domuz gribi nedeniyle okullarda verilen bir haftalık eğitimin telafi edilmesi için değişik öneriler gündeme geliyor. İşte eğitimde kesintiye fırsat vermek istemeyen yetkilileri yaygın eğitim formülü.

Diyarbakır'da eğitime TRT formulü
Diyarbakır'da görülen domuz gribi nedeniyle okullarda verilen bir haftalık eğitimin telafi edilmesi için yerel televizyonlar ile TRT kanalıyla ders verilmesi planlanıyor.

AA muhabirinin yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dün 4 okulda domuz gribi vakası nedeniyle Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun dün aldığı kararla il merkezindeki tüm okullarda bugünden itibaren eğitim ve öğretime 1 hafta ara verilmesinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimin telafisi için arayış başlattı.

Bir haftalık tatil nedeniyle müfredat eksikliğinin giderilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, televizyon üzerinden öğrencilere ulaşarak eğitim desteği verilmesi için kentteki yerel televizyonlar ile TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile temasa geçti.

Bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığının olası tatiller için televizyonlardan yayınlanmak üzere eğitim CD'leri gönderdiğini belirten yetkililer, şöyle konuştu:

''Öğrencilerimizin eksik müfredatının giderilmesi için yerel televizyonlar ile TRT ile görüştük. İlköğretim için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan eğitim CD'leri gönderilmişti. Bunun için bakanlıktan bugün bir uzman bir ekip gelecek. Ortaöğretim ve lise için de mevcut öğretmenlerimizden yararlanmayı planlıyoruz. Televizyon üzerinden çocukların görmeleri gereken dersleri vermeyi düşünüyoruz. İlk kez uygulanacak program da tam gün yayını planlanıyoruz. ''

Öte yandan, okulların yanı sıra kentteki dershane, kreş ve özel eğitim kurumlarında da bugünden itibaren bir hafta süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.