Burçak maganda kurşunu kurbanı

Ankara Pursaklar'da evlerinin karşısındaki düğünü izlemek için balkona çıkan 3,5 yaşındaki Burçak Damla Üngör, maganda kurşununun kurbanı oldu. Annesi tarafından fark edilen ve polis aracıyla hastaneye kaldırılan küçük kız, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Burçak maganda kurşunu kurbanı
Alınan bilgiye göre, Pursaklar Fatih Mahallesi Turgut Reis Sokak Lale Apartmanı 5. katta meydana gelen olayda; anne Nuray Üngör, kızı Burçak Üngör için mutfakta yemek hazırladı. Bu sırada mutfağa gelen küçük kız, annesine, "Anne düğünü izleyebilir miyim ?" dedi. Annesinden izin alan küçük Burçak, daha sonra balkona çıktı. Demirleri çuval ile kapatılmış balkondan düğüne bakmak isteyen Burçak, bu sırada açılan maganda kurşunuyla yere yığıldı.

Gürültü ile balkona fırlayan anne Üngör, kızının kanlar içinde yerde yattığını gördü. Küçük kızı kucaklayan anne Üngör, feryatlar arasında kızını aşağı indirdi. Bu esnada sokaktan geçmekte olan bir polis olaya hemen müdahale etti. Polis memuru, Burçak'ı ekip otosuyla en yakında bulunan hastaneye götürdü. Ancak, küçük Burçak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kızının cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan almaya gelen baba Hasan Üngör olaya tepki gösterdi. Gözyaşları arasında kızının resmini öpüp resmi göğsüne bastıran baba Üngör, "Birinin düğünü olurken, birinin acısı oluyor. Biri bir yere giderken, diğeri başka bir yere gidiyor. Şuna bak 3,5 yaşında bu. Canım, aşkım, meleğim, herşeyim. Bu tür şeyler yaşanmasın başka canlar yanmasın artık." dedi. Küçük Burçak'ın, düğünü izlemek için balkona çıktığını söyleyen baba Üngör, "Düğün var diye kimse kapıya pencereye çıkmasın mı ? Düğün var diye kapıyı pencereyi kapatıp, kurşun geçirmez cam mı taktıralım." diyerek tepkisini dile getirdi.

Üngör ailesinin, olayın ardından evi boşaltarak yakınlarının yanına gittiği öğrenildi. Küçük Burçak'tan geriye ise evde ailesiyle çekilen resimleri, oyuncakları ve amcasının düğününde çekilmiş görüntüleri kaldı.

Aile yakını Yusuf Tiryaki ise küçük kızın balkondaki kan izlerini gösterirken, karşı apartmanın önündeki düğünden açılan ateş sonucu küçük kızın hayatını kaybettiğini kaydetti. Gözyaşlarını tutmakta zorlanan Tiryaki, "Binanın önünde o kadar insan var. İnsanlar bilinçsizce, çocuklarının, eşlerinin eline silah verip, küçücük çocuğun hayatına son veriyor. Mutlu bir aileyi yıkıyorlar." diye konuştu.

Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemede, balkonun tavanında kurşun izlerine rastlerken, olay yerinden çok sayıda kovan toplandığı öğrenildi. Burçak Üngör'ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kastamonu'ya görüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.