Bakan dergiyi beğendi

Geniş dağıtım ağıyla dünyanın her köşesinde İzmir'in tanınmasına katkı sağlayan İzmir Kültür ve Turizm Dergisi, dergiyi inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan da övgü aldı.

İzmir Valiliği adına İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün imtiyaz sahibi olduğu İzmir Kültür ve Turizm Dergisi'nin ilk sayısı, sektörün önde gelen kurum, kuruluş ve isimlerinden büyük beğeni topladı. İzmir'in tanıtımına önemli katkılar sağlayacağı ve İzmir'in böyle bir yayına ihtiyacı olduğu vurgulanırken dergiye bir övgü de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. İzmir ziyaretindeki duraklarından biri olan Agora'da, dergiyi yayına hazırlayan RK Tanıtım Hizmetleri'nin Ajans Başkanı Özer Kestane'nin takdim ettiği İzmir Kültür ve Turizm Dergisi, Bakan Günay tarafından memnuniyetle karşılandı. Dergiyi keyifle inceleyen Günay, “Başta Valiliğimiz olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzü ve Ajansınızı tebrik ediyorum. İzmir'in tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Yolculuğum esnasında keyifle okuyacağım” şeklinde konuştu.
İki ayda bir yayınlanan ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışında kültür-turizm alanında faaliyet gösteren yerlere ücretsiz olarak dağıtılan İzmir Kültür ve Turizm Dergisi, Pegasus ve İz Air uçaklarında, TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gelen yolculara da dağıtılıyor. İzmir'den kalkış yapan trenlerde de yolcuların okuma olanağı bulduğu dergi, aynı zamanda, İzmir Valiliği www.izmir.gov.tr, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü www.izmirturizm.gov.tr, ile RK Ajans'ın www.rktanitim.com web sitelerinden e-dergi formatında yaklaşık 1,5 milyar internet kullanıcısına ulaşıyor. İkinci sayısı Kasım ayı başında okurlarına ulaşacak olan derginin ilk sayısında İzmir'in geçmişinden bu güne 8 bin 500 yıllık bir yolculuk yapılıyor. İzmir ve çevresinden kültür ve turizmle ilgili yazı ve haberlerin yer aldığı dergide İzmirli işadamları Selçuk Yaşar ve Karel Dutilh ile mutfak kültürü konusunda engin bir deneyimi olan Gökçen Adar'la yapılan söyleşiler de yer alıyor.