Adliyeye ziyaret

Aydın Adliyesi ile Hollanda'nın Roermond Adliyesi üyeleri arasında 2007 yılında başlayan kardeş adliye uygulaması kapsamında Aydın'a gelen Hollandalı savcı ve hakimler Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ettiler.

İki ülke adliyesi arasındaki adli konularda bilgi alışverişi için başlatılan kardeş adliye uygulaması sayesinde her yıl karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl Aydın Adliyesinden bir grup savcı ve hakimin Hollanda’ya giderken, bu yıl da bir grup Hollandalı hakim ve savcı Aydın’a geldi. 8 kişilik heyetten oluşan Hollandalı grup Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’u ziyaret ettiler.
Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ziyaretçilerine Aydın hakkında bilgiler verdi. Konukları ile sohbet edip, incir ikram eden Vali Coş, Aydın’ın M.Ö. yaşamış birçok medeniyetlere beşiklik ettiğini ve tarihi zenginlikleri ile çok önemli bir bölge olduğunu vurgularken, Trallies, Afrodisias, Nyssa, Apollıon gibi antik kentlerde yerli ve yabancı uzmanlar tarafından kazı işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Aydın’ın tarih, turizm, tarım yönünden ve birçok alanda Türkiye'nin güzide bir kenti olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Hollandalı adli grubun başkanı olan Başsavcı Nicole Zandee Vali Coş’a göstermiş olduğu konukseverliğinden dolayı teşekkür ederken, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, iki adliye arasında 2007 yılında kardeş adliye uygulaması başladığını, ve bu doğrultuda karşılıklı ziyaretler yapıldığını dile getirdi. Amaçlarının adli kurum teşkilatları olarak fikir alışverişinde bulunmak olduğunu ifade eden Ahmet Er, adliye kardeşliğini dostluğa dönüştürmek istediklerini ifade etti.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, grup adına heyet başkanı Başsavcı Nicole Zandee’ye Aydın’ın sembolü olan zeytinyağı, incir, kabak tatlısı, zeytinyağlı sabun hediye etti. Ziyaret sonunda günün anısına Vali Coş ve Hollandalı grup Valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.