Başhekim Astaroğlu'na gözaltı.

''İhaleye fesat karıştırma'' operasyonu kapsamında İbrahim Astarcıoğlu gözaltına alındı.

İzmir merkezli olarak 12 ilde düzenlenen ''ihaleye fesat karıştırma'' operasyonu kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimi İbrahim Astarcıoğlu'nun, ifadesine başvurulmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün başlattığı operasyon kapsamında, bugün Prof. Dr. Astarcıoğlu'nu Çınarlı'daki emniyet binasına götürdü.

AA muhabirinin görüştüğü DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, Astarcıoğlu'nun ifadesine başvurulmak üzere soruşturmayı sürdüren birime götürüldüğünü doğrulayarak, ''Bizdeki bilgi de bu, olayın ayrıntılarının daha sonra ortaya çıkacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'in yanı sıra 11 ilde operasyon başlatmış, operasyon kapsamında Buca Belediyesi Başkan yardımcısı ve 7 belediye personelinin de aralarında bulunduğu 54 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonun, kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine giren bir aile ve akrabalarına ait şirketler odaklı olduğu ileri sürülmüştü.